Onsdag publiserte Dovre kommune på sine hjemmesider 20 nye turmål som skal være på turkortet Fysak (fysisk aktivitet). Turmålene finner sted i Dovre, og konseptet bak det er å skrive det ned datoen når man nådde turmålet.

Alle turmålene finnes på bildet ved siden av.

Gunvor Gauteplass er an av idéskaperne bak prosjektet. Hun er veldig glad for å ha klart og videreført prosjektet, da det stod i fare for å forsvinne.

– Tidligere var det kommunen som styrte dette selv. Det startet for noen år siden med Friluftens Mål, med turkasser rundt omkring i Dovre. Dette har vært veldig populært, men da syntes vi det var litt galt at det ikke var turkort, sier Gunvor Gauteplass.

Hun forteller videre at til nå er det satt ut 14 til 15 kasser i naturen.

– Nå skal få ut de siste om kort tid. De er litt krevende, så vi må kanskje bruke ski, forklarer hun.

Av de 20 turmålene på turkortet, er det to mål som har vært med tidligere.

Styrker folkehelsen

Videre sier hun at dette opplegget er med å styrke helsen hos folk.

– Vi har inntrykk av det har vært stor interesse for dette konseptet blant folk. Det er viktig for folkehelsa å ha slike turer. I tillegg blir man kjent i egen kommune, sier Gauteplass.

Av den mest krevende turen, trekker Gauteplass frem Dørålsvatnet.

– Det er forholdsmessing lange turer. Det er ikke klatring, men man skal være i god fysisk form, men vi har prøvd å lage noe for alle nivå, med forskjellige utfordringer, sier hun.

Her er alle 20 turmål som er med på kortet. Utvidet beskrivelse av det finnes på Dovre kommune si hjemmeside. Foto: Skjermdump/Lesja kommune