Gratisbladet utgis av Den Norske Turistforening, DNT, og er særlig rettet mot hytteeierne ved de større alpinstedene, og skal skape oppmerksomhet rundt de flotte turene som ligger utenfor alpinløypene.

Fantastiske turmuligheter

Bjorli presenteres over seks sider i bladet, med tre forskjellige turalternativer med ulike vanskelighetsgrader. Her er det muligheter både for dagstur, hytte til hytte-tur og topptur. Koordinasjonskonsulent i DNT, Berit Rødstøl, forteller at Bjorli var et naturlig alternativ å ha med i dette bladet.

- Det er mange grunner til at vi bestemte oss for å ha med Bjorli i bladet. Bjorli og Tafjordfjella har fantastiske turmuligheter, og DNT har mange merkede løyper i området. I tillegg er det utrolig mange hytter på Bjorli, og det er jo spesielt hyttefolket vi sikter oss inn mot med dette bladet, sier hun på telefon fra destinasjonen.

Inspirasjon og veiledning

DNT skriver i en pressemelding om bladet at de håper å kunne gi hytte- og alpingjestene inspirasjon og veiledning til hvordan de kan ta spranget fra skiheisen og innover viddene. Generalsekretær i DNT, Kristin Krohn Devold, oppfordrer flere til å gjøre seg mer kjent i eget fjellområde.

- Å finne ut hvilke eventyrlige muligheter som ligger bortenfor heisen og hyttebyen styrker eierskapet til bygda og fjellområdene rundt. Dette gir hytta en fantastisk dimensjon. Det store eventyret ligger rett utenfor døra, sier hun i pressemeldingen.