EVY KAVLI / ÅNDALSNES AVIS

Allerede i foajeen ble stemningen satt under «Dølene kommer! Konsert med noggo attåt». Med smakebiter av kortreist mat i regi av Dovre bygdekvinnelag, fikk publikum på veg inn i salen også underholdning av toraderbandet «På 2. rad».

Dirigent i 10 år

Under ledelse av Arne Ottar Ødegård ble det en stemningsfull start på konserten med «Ved Rondane» fra et klangfullt Dombås Musikkforening. På storskjerm ble det samtidig vist flotte vinterbilder fra området.

Konferansier Svein Vatne, ledet showet med stø hånd og skrøt stort av dirigenten, som har ledet musikkforeningen i 10 år.

– Han ser potensialet i hver musiker og hjelper de til å yte sitt ypperste, sier han.

Korsang

Det ble en variert og flott konsert, der både gamle og nyere slagere ble spilt, og ikke minst, sunget. Konserten bød nemlig også på mye korsang av Dovrefjell Disharmoniske Selskap og Lesja og Lesjaskog Sangkor.

Dovrefjell Disharmoniske Selskap består av 25 sangere og ble stiftet i 1981. De sang lett og ledig, som konferansieren sa, og vi fikk høre alt fra barbershopmusikk til revysanger.

Lesja og Lesjaskog Sangkor er to kor som slo seg sammen da rekrutteringa begynte å dabbe av. Nå er de en stor gruppe med sangere, og koret har også klart å rekruttere mannfolk.

– At de har klart det, skjønner vi jo når vi ser damene, mener programlederen.

Duett på xylofon

Publikum fikk også møte de to juniorverdensmesterne i boogie woogie, Maria Johansen Øvstedal og Eirik Bolme, som hadde to dansenummer.

Helt på tampen av konserten, ble det for første gang på Rauma Kulturhus, fremført en duett på xylofon av Malin Dahl Ødegård og Ole Tommy Ødegård.

– Nå gjelder det å holde tunga rett i munnen. Ikke bare har vi her far og datter, men bestefar, er han som dirigerer. Altså tre generasjoner i samme nummer, forklarer programlederen.

Til vi møtes igjen

Det ble også tid til en post utenom programmet. Som en heder til Arne Ottar Ødegårds musikkengasjement, samlet begge korene seg, sammen med Dombås Musikkforening, til en felles hyllest av dirigenten med blant annet sangen «Until we meet again».

Konsertens punktum ble satt med to fengende marsjer.

Se video av konserten her.