Folk var ute i god tid for å sikre seg gode plasser under lørdagens konsert, som var det første i rekken av flere arrangementer i regi av Sjogg Event, i Minneparken denne sommeren. Været lot ikke til å bremse entusiasmen blant de fremmøtte.

Beæret over å få åpne

Æren av å åpne den aller første konserten fikk Fredrik Lusæter Berg, som spiller musikk i countrysjangeren. Han synes det var et spennende oppdrag.

– Det var fint å spille med såpass bra oppmøte av publikum. Og så var det spesielt å få lov til å være først, føler meg jo litt beæret over det, sier han etter endt opptreden.

Deretter fulgte Dovre spellemannslag fulgte opp med en rekke gode låter.

Sang og trasket

Arrangørene hadde også klart å huke fatt i Anne Grimstad Fjeld, som kvelden før hadde hatt konsert på Viewpoint Snøhetta. Den allsidige sangeren er bosatt på Tjøme, men er for tiden på vandring mellom Oslo og Trondheim, med et prosjekt hun kaller Trask. Fjeld har hatt kreft, og satte seg vandreturen som et mål under sykdommen. Den humørfylte damen delte både historien sin og flere vakre sanger til både latter og ettertanke blant de fremmøtte. Hun fikk også med seg resten av konserten før hun returnerte til Kongsvoll, hvor hun skulle starte søndag morgen.

– Det var kjempehyggelig å bli invitert hit. Jeg setter stor pris på slike arrangementer, der man samler folk og rett og slett har god, gammeldags hygge, sier hun til Vigga etter konserten.

Flere konserter

Fjeld har selv arrangert en rekke konserten underveis på turen sin, både med egen opptreden, men også med alt fra landskjente til mer lokale musikere, og hun forteller at samtlige konserter har vært vellykket, så vel som turen for øvrig.

– Det har vært en strålende tur, så langt. Jeg har blitt godt tatt imot alle steder jeg har kommet, og har knapt nok hatt en eneste vannblemme, forteller hun.

Under konserten på Dombås hadde hun tatt med seg mann og sønn.

– Jeg var jo egentlig kommet til Kongsvoll i ettermiddag, så jeg syntes det var innafor å få skyss ned til Dombås og tilbake igjen, ler hun.

Spennende planer

Arrangørene selv virket også fornøyde med oppslutningen.

– Dette må vi kunne kalle en bra start. Været er ikke helt på topp, og i tillegg konkurrerer arrangementet med fotball-VM, så dette er virkelig bra, sier Magne Brauten og slo hånden ut mot folkemengden.

Programmet for de tre neste datoene er ikke fullstendig spikret, men de avslører at Kjell Marius Snipen fra DÅM skal være konferansier i tillegg til å opptre under arrangementene i juli. I tillegg er bandene Kravstor, Coverta og BlåWays, alle med lokale krefter involvert, booket inn.

– Vi ønsker å vise fram det lokale, først og fremst, slår Trond Rognstad fast og lover et bredt spekter av band utover sommeren.

Kveldens konsert ble avsluttet av Martine Haugen, som også spiller countryinspirert musikk.

Tre datoer til, to i juli og en i august, er satt av til arrangementer i regi av Sjogg Event i sommer.

De frammøtte fikk nyte god musikk, og etter hvert tittet også sola fram. Foto: Monica Hjelle
Det ble en rekke Dolly Parton-sanger, i tillegg til et utvalg andre countryinspirerte sanger, da Martine Haugen sto på scenen. Foto: Monica Hjelle
Anne Grimstad Fjeld snakket og sang om hverandre, og skapte en fin stemning under konserten. Foto: Monica Hjelle