Landbruks- og matminister Geir Pollestad la ikke skjul på at han er imponert over innsatsen: – En enorm prestasjon.

I TINE måles kvaliteten på all melk som leveres inn til anleggene. Den beste melka blir klassifisert som «elitemelk», og bønder som klarer å levere denne kvaliteten ved hver eneste henting, hver eneste dag i 15 år, blir hedret med den gjeve Sølvtine-prisen. De som greier det hver eneste dag i hele 25 sammenhengende år, blir hedret med selveste Mjølkespannet.

Etter 5500 sammenhengende dager med elitemelk blir følgende lesjinger hedret med Sølvtina:

  • Asbjørn Velure, Lesja

  • Randi og Jørgen Brandli, Lesja

  • Kristin og Petter Skotte, Lesja

  • Pål Erik Skotte og Aadel Skotte, Lesja

  • Jørn Sæther, Lesja

  • Dag Vidar Enebo, Lesja

Det var ingen dovringer som ble tildelt sølvtine eller mjølkespann i år.

Imponert statsråd

Landbruks- og matminister Geir Pollestad var blant gratulantene under utdelingen i Lillestrøm.

– Det er en enorm prestasjon å levere så god kvalitet på melka, uten en eneste «feil», hver eneste dag i en årrekke. Bak disse prestasjonene ligger det utallige timer med hardt arbeid, og ikke minst vitner det om en stor lidenskap for faget og omsorg for dyra, sier statsråden, og legger til:

– Det er innsatsen som gjøres på gårdene som legger grunnlaget for de trygge, gode og sunne meieriproduktene vi har her i landet – og så er det verdens beste melk som gjør at Norge også kan skilte med verdens beste oster, slik vi nettopp viste at vi kan under Oste-VM. Dere er gode ambassadører for landbruket. Gratulerer med utmerkelsene, dette er vel fortjent, sier Pollestad.

Viktig for norske lokalsamfunn

Det var styreleder i TINE, Marit Haugen, som stod for den formelle overrekkelsen av utmerkelsene. Haugen la ikke skjul på at hun var utrolig stolt av sine kolleger, vel vitende om hvilken innsats som kreves for å produsere melk av ypperste kvalitet til det norske folk. Hun la også vekt på hvor viktig bøndene i Innlandet er for å opprettholde lokalsamfunnene i fylket. For utenfor egen drift, skaper de 2,5 årsverk, ifølge en ny rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse.

I Innlandet alene utgjør TINE-bondens verdiskapning 2 780 millioner kroner og bidrar til 3480 årsverk totalt.

– Deres dedikasjon utgjør en forskjell. Jeg vil takke dere for melk i ypperste kvalitet, men også for deres betydelige bidrag til levende lokalsamfunn. Det er ingen tvil om at dere skaper verdi. TINE forsyner Norge med kortreiste, næringsrike meieriprodukter med kvalitet som ledestjerne. Å velge norske meieriprodukter er rett og slett den beste garantien du kan få for høy kvalitet. Bak disse utmerkelsene ligger det perfeksjon i alle ledd: blant verdenes friskeste kuer, et fremtidsretta tankesett og kunnskap om det man driver med. Jeg vil gratulere alle prisvinnerne for vel utført oppdrag, avslutter Haugen.