Foruten familie, venner og trofaste kollegaer fra idrettslag, dans, helsesport, politikk og ulike råd og utvalg, var også Dovres ordfører, Bengt Fasteraune, til stede for å hedre Aslaug Vorkinslien.

- Aslaug Vorkinslien (74) har i nesten 60 år lagt ned en betydelig frivillig og ulønnet innsats,- lokalt, regionalt og nasjonalt. En innsats godt over det normale, og som kan stå som eksempel for andre.

HM Kongen deler også denne oppfatningen, og har bestemt at Aslaug Vorkinslien skal tildeles Kongens fortjenstmedalje, sa Fylkesmannen.

Langt engasjement

- Er det noen som fortjener denne hederen, så er det Aslaug med sitt levende engasjement. Hun er alltid tydelig og gir alt for det hun tror på. Og heldigvis har hun slett ikke abdisert, sa ordføreren, som fortalte at det var Toftemosvingen Danseklubb som tok initiativet til det som ble til kongelig heder og ære.

- Men flere andre har også i lang tid ment at Aslaug burde få denne medaljen, sa ordfører Fasteraune.

- Det er mange som fortjener takk for at jeg fikk denne hederen, som kom helt uventet. Jeg som trodde at jeg skulle på middag med de to døtrene mine, og så skjer dette sammen med så mange gode venner. Helt fantastisk, sa hovedpersonen, som slett ikke har tenkt å hvile på laurbærene.

Integritet og hjerte

- Jeg har trappet ned en del, men jeg skal ikke gi meg helt, sa en stolt hederskvinne.

Og to av dem som trolig hadde reist lengst for å ta del i festen, var musikerne Kjetil Kjelle og John Arne Johnsgård som har samarbeidet med Aslaug i over 20 år. De framførte like godt en flott sang som de hadde laget for anledningen.

- Aslaug har en uvanlig integritet, og det er alltid lett å jobbe med henne fordi hun er så strukturert. Dessuten lærer hun ungene høflighet, men alltid med et godt hjerte. Vi har spilt på mange plasser, men ingen steder er som Dovre med Aslaug i sentrum. Hun har vært en foregangskvinne og Kongens fortjenstmedalje er veldig fortjent, mente de to musikantene.

Et sammendrag av Aslaug Vorkinsliens engasjement:

Trener i turn, friidrett, svømming og dans. Kretsdommer i friidrett. De siste 20 årene har hun prioritert barn, unge og utviklingshemma.

Styreverv: Norges Idrettsforbund, Norges Handikapforbund og Norges Friidrettsforbund. Leder av Oppland Handikapkrets og styremedlem i Oppland idrettskrets. Leder av kulturkomiteen under to sommerleker for utviklingshemma. Prosjektleder for fire opplegg innen rytme og teater for Norges Idrettsforbund.

Politikk:Har vært medlem av Dovre kommunestyre, leder av helseopplysningsutvalget i Dovre, leder av Dovre kyrkjelege råd, Dovre idrettsråd og leder av Fellesrådet for funkssjonshemma og eldre i Dovre. Medlem av Arbeiderpartiet i 55 år.

- Jeg har kommet hit, på vegne av Kongen, for å hedre deg, sa fylkesmann Kristin Hille Valla t.v. i sin tale til Dovres hederskvinne, Aslaug Vorkinslien. Foto: Lokalavisa Vigga