I dag gikk sommertogets ferd fra Dombås mot Åndalsnes, i lav skodde og regn. Det stoppet ikke lesjingene fra å hilse toget velkommen. Dombås Musikkforening spilte toget avgårde fra Dombås stasjon. Langs linja var det folk å finne med flagg fra Dombås og helt til det passerte fylkesgrensa mot Møre og Romsdals eneste stasjon, Åndalsnes.

Både på Lesja, Lora og Lesjaverk stasjon var det folk med flagg. På Lesjaverk var det til og med kalver som fikk hilse på toget. Ved Jora Bru var det møtt opp mange for å se toget passere den flotte steinbrua, og ved Lesjaskogsvatnet camping var det mange ute i båt. På Riise bru hadde flere loringer samlet seg. Også beboerne på Eldres Senter var ute med flagg.

Barn og sang

- Så mange folk det var her. Og de har snø her, var det flere ombord på Sommertog som utbrøt da toget kom inn på Bjorli stasjon klokken 11.50 lørdag.

Her var det smaksprøver av lokalmat fra Bjorli Fjellmat og Avdem gardsysteri. Snø var hentet fra Sandgrovbotn. Lesjaskog barnehage sang Lesjaskogssangen for en fornøyd Fantorang, og Kjøremgrenda musikkforening spilte. Fantorangen var nok dagens mest populære besøkende, og populær å klemme på.

Kjent ansikt

Ombord på toget til Åndalsnes var også konsernsjef i NSB, Geir Petter Isaksen, og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Han er nok ikke riktig så kjent som Fantorangen.

- Bor du i Ålesund, var det ei dame som spurte.

- Nei, svarte Eriksen.

- Men du e så kjent, kor e har de fra da, spurte damen igjen.

- Ja, jeg er kringkastingssjef, svarte Eriksen.

Rekord på Åndalsnes

Og med det gikk togfløyta for timinutters stoppet, og mot Åndalsnes der 2000 personer ventet på perrongen og med det satte publikumsrekord hittil i Sommertogets turne.

Dersom noen ønsker å slå denne rekorden er det en ny sjanse når Sommertoget returnerer retning Vinstra, tirsdag 11. juli. Da er det innlagt 10 minutters stopp både på Lesja og Dovre stasjon.