Ved Viewpoint Snøhetta er det satt opp en utedo til benyttelse for dem som ferdes i området. I løpet av sommermånedene har mange tusen mennesker tatt turen opp til utkikkspaviljongen, og naturlig nok har også det lille huset ved siden av paviljongen fått sin del av trafikken.

Skal tømmes ved behov

Allerede for 14 dager siden reagerte de besøkende på at utedoen begynte å bli ekkelt full, og da Vigga tok turen opp på Tverrfjellet mandag formiddag var tilstanden slett ikke bedre. Tvert i mot.

- De er tømt nå, svarer daglig leder Jo Skorem, i Villreinsenter Nord, på spørsmål om det er de som har ansvar for tømming av utedoen.

- Hvor ofte tømmes de?

- De skal tømmes ved behov, men på grunn av ferieavvikling har vi ikke fått gjort det før nå. Men nå er de tømt, vasket og sprayet, forteller Skorem.

Bruker håndkjerre

Tømming av utedoen er ingen lettvint prosedyre, i og med at veien opp på Tverrfjellet er fjernet, og det ikke er lov å ta seg dit med motoriserte kjøretøy. Hvordan får man så kjørt vekk etterlatenskapene?

- Det hele skjer faktisk ved hjelp av ei håndkjerre som vi triller opp og triller ned igjen ved håndmakt, forklarer Skorem.

Dermed skulle også det lille huset på Tverrfjellet være klar til å ta i mot nye besøkende, ikke minst i forbindelse med den akustiske konserten med Sol i skuggeskog førstkommende fredag, som rett nok holdes i utkikkspaviljongen.