Med så mange treninger, er han den som har trent flest ganger på treningssenteret på Dombås i år.

Se video på toppen av saken!

Motivasjon

Så hvor får Nazaretian motivasjonen fra? I november 2016 fikk han gavekort fra sine kolleger på helsehuset. Da mente de at han var litt for stor.

– De mente kanskje ikke at jeg var overvektig, men litt for stor. Da begynte jeg litt forsiktig, samtidig som jeg hadde gode trenere rundt meg. De ga meg en innføring i prosessen, og da ble jeg smittet, sier Nazaretian

Om han definerer seg som treningsnarkoman er han litt usikker på, men han trener så ofte han kan. Da håper han på tre til fire økter i uka. Personen med nest flest treningsdager er ei kvinne. Hun har trent 104 ganger.

– Nå trener jeg sammen med noen venner, og da blir det litt konkurranse, forklarer han.

Etter utallige treningstimer senere, har Gurgen merket store helsefordeler. Den tidligere utrente Nazaretian slet ofte med slitasjer i korsryggen, men nå merker den veltrente kommunelegen ingen plager.

– Jeg har gått noen kilo ned i vekt og jeg er blitt mye sterkere i ryggen.

En vanlig treningsdag ser slik ut for Nazaretian: En dag i uka kjører han tungt med markløft, dag to tungt med knebøy, bryst, biceps og triceps. Tredje dag er benkpress.

I starten var treningsopplegget veldig kaotisk for han. Det ble det mye av litt av hvert, uten de tradisjonelle baseøvelsene. Nå, ett år etter han begynte å trene "tar" han 210 kilo i markløft, 150 i knebøy og 125 i benkpress.

Er viktig for helsen

Han forteller at fysisk aktivitet alltid er bra for helsen. Derimot påpeker han at man ikke må overdrive.

– Det betyr at man må ikke starte alt for tungt, man må øke gradvis. Tillegg er det viktig med god oppvarming, forklarer han.

Han sier at muskelskjelettplager hos folk er en gjenganger. Da er det de yrkesgruppene som har tungt fysisk arbeid og de som har det stikk motsatte, stillesittende jobber, som er mest utsatt.

– Dermed passer treningsstudioer godt til folk som sliter med disse skadene. Jeg anbefaler knebøy, benkpress og markløft, for da er alle musklene aktivert, understreker han.

Kommunelegen Gurgen Nazaretian er den som har trent flest ganger på Dombås treningssenter i år. Foto: Håkon Wikan