Mildværet like før påske var ikke etter planen for Norgesmesterskapet i skiskyting og Norgescupfinalen for juniorer som holdes på Dombås denne uken.

Takket være en solid sole av kunstsnø fra i fjor som grunnlag, har løypenettet rundt Dombås skiarena holdt seg greit. Mandag sikret dugnadsgjengen løypene rundt stadion med utkjøring av kunstsnø som er produsert på arenaen i år.

– Om de overlever denne natta, skal løypene være berget. Det er fine forhold lenger oppover, men vi kjører ut mest mulig snø her i dag, sier løypesjef under arrangementet, Kim Berget.

Minusgrader om natta

Mandag ettermiddag er det vind og regn på Dombås, men Berget mener nedbøren kan være en fordel på arenaen, som ligger på cirka 780 meter over havet.

– Jeg tror nedbøren kan komme som snø her på stadion, sier Berget.

I følge Yr.no er det meldt mye nedbør og vind tirsdag med et par varmegrader, og minusgrader natt til onsdag. Resten av uka er det meldt minusgrader om natta, og arrangørene håper værvarselet holder. Blir det kaldt nok, vil de kjøre i gang snøproduksjonen for å sikre forholdene på stadion.

- Jeg var nervøs før påske, men løypene ble berget med kulda, forteller Berget.

– Ikke gå i løypa

I påska har det vært siste finpuss før storinnrykk av skiskyttere denne uken. Onsdag er det offisiell trening, men det forventes løpere allerede tirsdag. Torsdag er første øvelse, med stafett for menn og kvinner på ettermiddagen.

– Vi er godt i rute, og håper at publikum stiller opp like bra som sist, sier Hans Olav Arnekleiv og Arild Killi i arrangørkomiteen.

De to har også en oppfordring til de som bruker stadionområdet til turer;

- Ikke gå i løypene med hunder og uten ski, er deres klare oppfordring.

Dombås IL arrangerte NM i 2013, og ble arrangører på nytt etter at Østre Toten Skilag trakk seg som arrangører i fjor.

Mandag var det klubbmesterskap for skiskytterne i Dombås IL, der 29 deltagere stilte til start.
Mange dugnadstimer står bak NM-arrangementet på Dombås som går av stabelen denne uka, og det er siste innspurt før det braker løs onsdag.