Når innbyggerne i Lesja og Dovre går til urnene under den rådgivende folkeavstemningen den 13. juni, vil politikerne inkludere 16- og 17-åringene i avstemningen.

Dovre og Lesja kommunestyrer gjorde likelydende, enstemmige, vedtak om folkeavstemmingen om kommunereformen onsdag kveld. Alle som er født før 1. januar 2001 får avgi sin stemme i juni.

Før folkeavstemningen finner sted, skal grunnlaget være klart; en intensjonsavtale om en sammenslåing mellom Lesja og Dovre kommuner. Intensjonsavtalen skal være klar en måned før avstemningen.

Valgstyret avgjør spørsmål

Hanne Velure (H, Lesja) spilte inn at det måtte være mulig å stille flere spørsmål under den rådgivende folkeavstemningen.

Ordførerne informerte om at det er opp til valgstyret å avgjøre hvordan stemmesedlene skal utformes, og hvilke spørsmål de skal ha.

Ordfører i Dovre, Bengt Fasteraune, forklarte at folkeavstemningen i seg selv ikke er forpliktende. Etter kommuneloven kan ikke et kommunestyre fraskrive seg rettslig og politisk ansvar for avgjørelsene som tas.

Gruppearbeid

Det var kun to saker på sakskartet under felles kommunestyremøte, før politikerne ble delt inn i grupper på tvers av parti og kommune. Kommunereform er tema, og gruppene skulle svare med en prioritert handlingsliste på ulike tema.