Status for bedriften har vært etterspurt flere ganger i kommunale organ, og denne uken ble det kjent gjennom GD at flere polske arbeidere måtte ta juleferie uten lønn. De andre ansatte opplever at lønna er forsinket, og alle ansatte fikk brev om at pensjonavtalen ikke er betalt i 2014. De ansatte skal også ha blitt truet med oppsigelse dersom de klaget, eller gikk til media.

Skal møte fagorganisasjon

I morgen, torsdag, kommer Fellesforbundet til fabrikken på Dombås. Svein Grandalen i forbundet forklarer til NRK at de har kjent til forholdene, men det har kun vært en ansatt som har vært medlem i organisasjonen. Nå har 15 ansatte til meldt seg inn, og Fellesforbundet skal nå ha møte med de ansatte. Grandalen uttalte tidliger i uken til GD at han mener fabrikken driver med sosial dumping.

Stiller seg uforstående

Under NRKs ettermiddagssending i P1 Oppland og Hedmark stiller daglig leder Kvalsvik, Geir Kvalsvik, seg uforstående til beskyldningene mot fabrikken. Han mener de er blandet inn i et politisk spill i Dovre kommune, og vil ha ro til å jobbe videre. Han innrømmer at novemberlønna er utestående enda.

– Desemberlønna kommer nå i januar slik den pleier å gjøre, men lønna for november kommer senere når vi får inn utestående, sier Kvalsvik til NRK.

Kvalsvik uttalte at han hadde snakket med de ansatte, og mener det ikke blir noe møte med forbundet i morgen.