Tidligere verdensmester

I 2011 vant dombåsjenta VM i La Molina i Spania i parallellslalåm. Hun ble også juniorverdensmester i 2008, da hun tok førsteplassen i Valmalenco i Italia i parallellstorslalåm. Så langt i sesongen har hun en andreplass og en fjerdeplass som beste plassering, som ble tatt i Landgraaf i Nederland tidlig i sesongen. Hun har også en fjerdeplass fra verdenscuprennet i Montafon i Østerrike før jul.

Spent, men optimistisk

Hilde Katrine har hatt fine dager før verdensmesterskapet i Lachal med strålende vær og gode løypeforhold. Hun har vært spent på å se hvordan hun greide seg i konkurransene.

Når Vigga snakket med henne tidligere på dagen var hun optimistisk før konkurransen i den nesten 400 meter lange løypa.

– Følelsen er god, så får man se hva det holder til, sa hun.

Det var krevende forhold under kvalifiseringen med ujevne løyper.

– Forholdene blir stadig vanskeligere, så blir nok en spennende finale. Det var nokså stor forskjell i løypene når det var kvalik tidligere i dag, så jeg håper de får jevnet de ut litt til finalen. I dag kjører vi single run elimination, der den som kvalifiserte best av de to i heatet får velge løype, sa hun en drøy time før start.

Sterk avslutning

Hilde Katrine hadde et par feil underveis i løpet som gjorde at hun mistet fart, men hun tok seg inn igjen med rene, fine skjær. Og hadde løypa vært litt lengre kunne resultatet blitt annerledes for hun kom sterkt på slutten.

I morgen er det nye sjanser for dombåsjenta i parallellstorslalåm.

Foto: Lokalavisa Vigga