Svindlerne ringer og presenterer at de er fra Microsoft. De vil påstå at datamaskinen din infisert av virus, og vil at du skal gå inn på et program så de får kontroll over maskinen din.

En mann fra Dovre som ønsker å være anonym, ble oppringt av disse i dag. Han skjønte fort hva det var, og la på, men vil at andre skal være observante på disse telefonene.

- De ringer fra skjult nummer, og snakker gebrokkent engelsk. De visste hele navnet mitt, og påsto at det var noe galt med maskinen min. Men jeg skjønte hva det var, og sa nei takk, og la på, forteller mannen.

- Ikke gi fra deg noe informasjon

Politiførstebetjent på Lesja og Dovre Lensmannskontor, Arne Granlund, ber folk være kritiske til slike telefoner.

- Slike store selskap vil antageligvis aldri ringe på denne måten. Dette er rett og slett lureri. De som påstår de er fra Microsoft er nok ute etter informasjon som PIN-koder, personnummer og lignende, for å kunne komme seg inn på nettbank eller i verste fall identitestyveri, forteller Granlund.

Microsoft har uttalt seg om oppringingene i forskjellige media, og har forsikret om at de aldri vil ringe folk på denne måten.

- Vi har fått melding om at det er en på Dombås, og én på Dovre som har blitt oppringt i dag. Men det er antagelig flere som ikke har sagt i fra, og i verste fall noen som har bitt på. Det kan virke fra tidligere tilfeller at de tar for seg ett og ett distrikt, men det er veldig vanskelig å ta de som står bak.  Vi advarer på det sterkeste mot å gi fra seg informasjon av noe slag på en slik måte, advarer Granlund.