Filmen handler om to brødre, spilt av Åsmund Høeg og Fredrik Grøndahl, som må reise opp på fjellet for lete etter faren sin. Ingar Helge Gimle spiller faren, en nylig hjemvendt soldat fra Afghanistan. Dagen etter hjemkomsten drar han på jakt, og filmen skildrer opplevelsene til to unge brødre som må ta voksne valg på leting etter en forsvunnet far, og hvordan følgene av krig kan påvirke en familie.

– Moskus ser bra ut på film

Filmen har Dovrefjell, Rondane og Jotunheimen som bakteppe. Regissør og manusforfatter Hans Martin Dahlsbakken forteller at han er opprinnelig fra Hamar, og har vært mye på tur i fjellområdene.

I filmen møter yngstemann en moskus på brødrenes ferd etter faren.

– Jeg har aldri sett en moskus i film før, og er fascinert av dyret. Det er noe urgammelt over det, og det ser bra ut på film, sier Dahlsbakken, som debuterer på kinolerretet med filmen.

Møtet med moskusen er en av utfordringene de to brødrene møter.

Filmet skildrer fraværet fra foreldre, og Dahlsbakken er fornøyd med resultatet.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger så langt. Det er en sterk film, og jeg er sikker på at vi har klart å lage noe folk blir berørte av, sier han til Vigga.

Det er også gjort opptak fra Dørålsseter og Atnsjøen. Filmen er fimet med formatet 35 mm i Cinemascope, noe som forsterker detlaljrikdommen og fargegjengivelsen i naturen.

Filmen blir vist på premieredatoen på Dombås kino.

Filmscene fra "Å vende tilbake". Fjellene er Høgronden, Midtronden og Digerronden, sett fra Dørålsseter. (Stillbilde: Filmbros) Foto: Lokalavisa Vigga