Politiet mottok lørdag kveld klokka 21.29 melding om at ei kvinne var funnet død. Av etterforskningsmessige hensyn ønsker ikke politiet å si noe om hvem som meldte fra om dette.

Politiet startet lørdag kveld etterforskningen og ba Kripos om bistand. Det har vært kriminalteknikere på hotellet i natt og det er gjennomført avhør. Politiet fortsetter i dag både med tekniske undersøkelser og avhør for å belyse hva som har skjedd. Kvinnen vil bli obdusert.

Det er gjort flere beslag og politiet har kontroll på det som formentlig er drapsvåpenet.

Det ble raskt tatt kontroll på antatt gjerningsperson etter at politiet ankom hotellet, og det er ikke mistanke om at det skal være flere gjerningspersoner involvert.

Hverken kvinnen eller mannen har lokal tilhørighet. Det er en relasjon i mellom dem, og den konkrete relasjonen vil bli kartlagt under etterforskningen.

Mandag kunne politiet informere om at etterforskningen pågår fortsatt for fullt. Pårørende er fortsatt ikke varslet.

– Arbeidet med å varsle pårørende i kvinnens hjemland pågår, og en bistandsadvokat vil bli oppnevnt av tingretten. Politiet har gjennomført avhør av ansatte ved hotellet og dette fortsetter i dag (mandag). Samtidig pågår det fortsatt tekniske undersøkelser på stedet, opplyser politiet.

Siktede ivaretas av helsevesenet, og politiet vil i løpet av mandag begjære mannen varetektsfengslet. Politiet har bedt om fire uker, hvorav to av disse med brev- og besøksforbud. Fengslingsmøtet vil gjennomføres som kontorforretning uten at den siktede til stede.

Politiet har ikke avhørt mannen og har på nåværende tidspunkt ingen flere opplysninger å gå ut med. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil kunne si noe om dødstidspunkt og dødsårsak.

– Tematikken med voldsalarm er ikke relevant i denne hendelsen, sier politiet.