- Dovre legesenter har søkt om å få ultralydapparat flere ganger i årenes løp, men fått avslag av kommunen på grunn av at det ikke har vært penger til det i budsjettet, forteller kommunelege i Dovre, Gurgen Nazaretian.

- Men nå er det endelig på plass, og det takket være Lokal medisinsk senter (LMS) på Otta, ved overlege Inge Johansen og leder i Lokal medisinsk senter på Otta, Vigdis Rotlid Vestad, legger Nazaretian til.

Mange års erfaring

Inge Johansen har mange års erfaring med ultralyd og hjelper legene ved Dovre legesenter med råd, kurs og veiledning.

- Planen er at alle legene her skal bruke dette apparatet. Dette er et bra hjelpemiddel til å kunne bekrefte eller avkrefte visse diagnoser, sier Nazaretian.

Skjer mye nytt

Denne våren skjer det mye nytt på Dovre legesenter. De begynner med Eportal, som er en tjeneste der pasienten selv kan gå inn på nettet, og bestille time hos legen.

Fra slutten av mai kommer ny betalingsterminal, der pasientene selv kan velge om de vil betale med kontanter, kort, eller få med en faktura.

- Dette vil spare tid både for pasienten selv og for oss, sier kontorleder og sykepleier, Anne-Irene Hole.

Legesenteret begynner også med drop-in på laboratoriet fra slutten av april.

- Vi ønsker at folk kan komme hit når det passer dem best. Når de kommer vil de bli satt opp på en liste, som vi følger fortløpende. Pasienten må beregne noe venting også nå, men de bestemmer uansett hvilken dag det passer dem selv. De må selvfølgelig ha rekvisisjon fra lege nå også, det er likt som før, sier Hole.