Første episode av «Kari Traa-leikane» går på lufta 26. september. Da er Lesja-jenta Anna Storhaug Nyløkken (24) en av de 13 deltagerne som gjennom 11 episoder skal prøve å kjempe seg gjennom forskjellige utfordringer, for til slutt å stå igjen som en vinner. Vinneren blir Kari Traas ambassadør for et år.

Vilt og vakkert

Påmeldingsfristen var i april. Anna ble oppforda av venner til å melde seg på, men det var ikke før siste dagen hun sendte inn en søknad. Allerede dagen etter kom telefonen. Det var bare å kaste seg på flyet fra Bergen til Oslo på intervju. Etter flere intervjurunder, samtaler med psykolog og fysiske tester var hun en av de utvalgte som fikk være med på innspillingen på Voss.

- Det blir både vilt, vakkert og rått når 13 grepa jenter kaster seg ut i tøffe konkurranser og varierte utfordringer i realityprogrammet Kari Traa-leikane. I spektakulære omgivelser på Voss må jentene vise at de takler elementer der kreativitet, mot, vilje og ikke minst evne til å være uhøytidelig står sentralt. De konkurrerer mot hverandre inndelt i to lag, og basert på innsats og resultat vil Kari velge én vinner. På det tapende laget peker Kari ut de to jentene som har prestert dårligst, og lar disse møtes i en dristig duell der taperen må reise hjem. Dette er tøffe jenter som evner det meste, og spørsmålet er hvem av dem som besitter mest djervhet, dristighet, tradisjonsfølelse, humor og energi til å vinne konkurransen? Hvem er av Karis kaliber?, skriver TV3 i en pressemelding.

«Crazy-Anna»

- Det var veldig spesifikke spørsmål jeg måtte svare på i søknaden. Og jeg skrev jeg var aktiv, nysgjerrig og grenseløs, som lett kaster seg ut i ting. Den grenseløse sida av meg er vel den som kanskje kommer best fram her, når vi er så mange av samme sort, forteller Anna.

Kari Traa-leikane skal være et feel-good program for hele familien, og har ikke fokus på intriger og alliansespill som mange andre reality-program har. Nyløkken sitter igjen med mange gode venner etter innspillingen.

- Det er 13 tullete jenter som møtes. Alle er helt forskjellige, men vi ble en sinnsykt bra gjeng. Jeg har fått utforda meg selv, og opplevd nye ting. Vi merket det vel alle sammen når det var konkurranser, men jeg synes vi hadde god stemning, forteller Anna.

Ambassadør

«Reality-bobla» kom fort, mye fortere enn hun hadde trodd. Etter to dager føltes det som om de hadde vært der i to måneder. De hadde ikke ov til å snakke med noen eller følge med hva som skjedde utenfor campen de bodde i på Hanguren på Voss. Og de visste ikke noe om hva planen var framover i innspillingen. Anna har ikke sett noe av de 11 episodene. Samme dag som sendingen starter på Tv3 skal deltagerne ha felles visning og premierefest.

- Jeg tror seerne får se en Anna de kjenner igjen, og som er seg selv. Jeg ble nok litt miljøpåvirka, så det er vel «crazy-Anna» som kommer fram, ler hun.

Til daglig er Anna HMS-koodinator innen olje-og gassektoren med arbeidsted i Bergen. Og hun har nettopp flytta til Voss, der serien har blitt spilt inn.

- Innspillingen gjorde at jeg virkelig fikk øynene opp for Voss. Der er de flinkt til å tilrettelegge, og det skjer noe hele tida. Du har alt av friluftsaktiviteter, og i tillegg er det bare en time med tog til Bergen, sier hun.

Og om det er Anna som ender opp som ambassadør får vi se etter å ha fulgt med på 11 episoder denne høsten.