– Det er en bonus at vi fikk lagt asfalt før vinteren, vi hadde egentlig beregnet å gjøre det til våren. Det er jo 17. november, det kunne like godt vært skiføre her, sier Ola Utgaard i hovedkomiteen.

Det er siste innspurt på annleggsarbeidet før snøen kommer. Ny asfalt er lagt på arenaen, det er laget nye baner for finfelt og stangfelt hurtigskyting, og ny parkeringsplass.

– Vi har brukt tett mot en million kroner på anleggsarbeid bare i høst, men vi satser penger fordi vi akter å bli med på turnusen videre, forklarer Utgaard.

I tillegg er det borret etter vann, for å sikre vannforsyning til de 15 000 personene som er ventet første uken i august neste år. Til vårs gjenstår det noefinpuss med blant annet fingrusing og valsing.

Stort parkeringsbehov

På den nye parkeringsplassen nord for Vidflotten er det beregnet plass til opp mot 500 biler. Utgaard regner med det kreves opptil 14 personer per skift bare som parkeringsvakter under stevnet. Det er større behov for parkeringer nå enn tidligere stevner.

– Gjennomføringen av stevnet har endret seg, for å få det mer kompakt rundt Vidflotten, forklarer Utgaard.

Ikke noe går til spille, mye av materialet som er hugget ned blir brukt til andre formål under LS.

– Vi er heldige som har så velvillige grunneiere, lovpriser Utgaard.

Se video fra den nye parkeringsplassen:

Det er lagt asfalt på to store områder på arenaen på Vidflotten. Foto: Lokalavisa Vigga
Sagmester Jørn Sæther. Den nye parkeringsplassen ved Vidflotten har blitt brukt som sagplass i siste innspurt før vinteren. Foto: Lokalavisa Vigga
Ola Utgaard. Foto: Lokalavisa Vigga