Mannen ble først stoppet i kontroll på Oppdal i halv fire tiden onsdag ettermiddag. Sjåføren av bilen hadde ikke førerkort, og det var mistanke om kjøring i ruset tilstand.

Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard, opplyser til adressa.no at mannen i slutten av trettiårene hadde godt over én i promille. Det ble også funnet en pose hasj i bilen.

Mannen ble avhørt og er erkjente de faktiske forhold og ble da dimittert. Politiet begjærte også avskilting av bilen fordi de nødvendige avgiftene ikke var betalt. Patruljen rakk ikke å avskilte bilen, før han fortsatte ferden over Dovrefjell. Politiet i Oppdal varslet sine kolleger på andre siden av fjellet om bilen om Volvoen i stor fart, og en patrulje fra Sel lensmannskontor kjørte dem i møte.

Ny prøve

Fortsatt var mannen i slutten av trettiårene sjåfør, og med seg hadde han passasjeren i førtiårene, som også var med da de først ble stanset i Oppdal.

På Dovreskogen ble bilen stoppet, men det endte opp med at bilen kjørte inn i veggen på Skogvang, slik at det ble noen skader på huset. Her ble bilen endelig avskiltet. Mannen, som er en kjenning av politiet fra tidligere, måtte gjennom en ny runde med blodprøve på Otta for mistanke om promillekjøring. Han ble løslatt etterpå.