I seniorklassen for kvinner var Killi overlegen, og vant foran Nina Rusten og Marina Johansen. Sandra Eie, som vant i Kirkerud sist helg, endte på en fjerdeplass.

Queen of rails

Killi sitt beste kort i slopestyle er railelementene, og løypa i Drammen skisenter bød på tre rails og to hopp. Railene telte 60 prosent og hoppene 40 prosent av poengscoren.

– Jeg er fornøyd med runnet mitt, der jeg først gjorde switch lip på første rail. På den andre gjorde jeg frontside 450 av railen og på tredje element en blindside 450 av. På det første hoppet gjorde jeg switch 540 til høyre, og på det siste en venstre 720, forteller Killi.

Hun fikk en score på 169,6, mens jenta på andreplass fikk 147.

– Jeg er kjempeglad for å vinne med så mange poeng, sier Killi.

Kvatningen på tredje

41 utøvere deltok i herrenes seniorklasse, og Martin Kvatningen kunne etter finalen klatre opp på pallen. Han kom på tredjeplass etter vinneren Eirik Sæterøy og Jens Johnsen. Petter Ulsletten kom på 11. plass.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Alle gutta kjørte veldig bra i finalen, selv om løypa ikke var helt på topp, sier Kvatningen.

– For min del gikk det bra med egen kjøring, men coursen var rett og slett dårlig. Til tross for det var det mye bra kjøring. Jeg kvalifiserte inn til finalen på andreplass, men i finalen ble jeg bortdømt og fikk en sjokkerende 11.plass, forteller en skuffet Ulsletten.

Elias Hovaukholen Lyngen fra Dombås tok en flott 15. plass i klassen yngre junior gutter 13-15 år. Broren Adrian kom på 17. plass i klassen junior gutter 16-17 år.

Norgescup og verdenscup

Det ble en vellykket helg for NTG Freeski Lillehammer. Lørdag ble det tre medaljer i både herre senior og junior, samt to medaljer i jenter senior og én medalje i jenter junior. Neste helg fortsetter norgescupen med slopestyle i Oppdal. Dagen etter drar Johanne Killi og Martin Kvatningen til Park City i USA for å kjøre World Cup, sammen med Jens Johnsen og Eirik Sæterøy, som går i Killis klasse på NTG.

– Det gleder jeg meg ekstremt mye til, sier Johanne Killi.

Freeskikjøreren Johanne Killi fra Dombås var suveren i Drammen. (Foto: Andreas Løve Storm Fausko) Foto: Lokalavisa Vigga