I fjor ble 200 unge bønder nominert, og før helga sparket landbruksminister Sylvi Listhaug i gang årets kåring av Årets unge bonde 2014.

- Vi er veldig glade for at landbruksministeren står for åpningen av årets kåring. I fjor fikk vi inn 200 nominasjoner, på et skyhøyt nivå og som virkelig viste bredden innen norsk matproduksjon. Gjennom årets kåring håper vi å få enda flere nominasjoner, og at vi kan bidra til å synliggjøre flere av de flotte historiene som er der ute, sier Ragnhild Duserud, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag.

Ser etter gode forbilder

Årets jury består blant annet av juryleder og landbruksminister Sylvi Listhaug, programleder og artist, Gaute Grøtta Grav, og rektor ved Høgskolen i Hedmark, Lise Iversen Kulbrandstad, sammen med representanter for Norges Bygdeungdomslag, McDonald's i Norge, og Felleskjøpet Agri.

Juryen ser etter en matprodusent under 35 år, som er et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.

Nomineringen er åpen til 26. september, og 3. oktober slippes en liste over de 20 beste kandidatene, som folket skal stemme på. De fem med flest stemmer vil deretter bli vurdert av juryen, og 8. november blir vinneren annonsert på messa Bedre landbruk i Lillestrøm.

Årets unge bonde vinner 20.000 kroner til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke.