I helgas NM i rulleskiskyting i Mo i Rana tok lesjajenta bronse søndag under sprinten og gull søndag under jaktstarten.

Tre strafferunder

I begge løpene var Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Kampenhaug Eckhoff blant topp tre sammen med Berger. Berger tok tredjeplassen i sprinten bare 40 sekunder bak Horn som tok gullet. Berger bommet to skudd under første skyting, og ett under andre. Både Eckhoff og Horn hadde én strafferunde hver.

Bad medicine

Søndag fant Berger gullformen, og selv med tre strafferunder, tok hun gullet i jaktstarten. Kanskje hadde det noe med musikkinitiativet til arrangørklubben Bossmo & Yttern IL? Ifølge avisa Rana Blad ba arrangørklubben om musikkønske til landslagsløperne på forhånd, slik at de kunne få favorittmusikken med seg ut i løypa.

- Dette har vi ordnet i samråd med landslagsledelsen, og etter responsen å dømme så er dette noe løperne gjerne er med på, sa Asgeir Krutå fra speakertjenesten til Rana Blad.

Berger ønsket seg 80-talls hiten «Bad Medicine» av Bon Jovi, da hun rullet ut i løypa.

Sotsji 2014

Berger la bak seg en utrolig sesong i fjor, og det neste og antageligvis siste store målet, er OL i Sotsji 2014.

- Det er de løypene jeg tenker på når jeg planlegger treningen. Sotsji er alltid i tankene mine. Det er absolutt det viktigste hele tiden, sa hun i et intervju med biathlonworld.com i september.

Etter OL i Sotsji har Berger tenkt å legge opp skiskytterkarrieren. Likevel er motivasjonen på topp til målet er nådd. Tidligere denne måneden var hun på høydesamling sammen med resten av kvinnelandslaget.

- Den gode sesongen jeg hadde i fjor, motiverer meg. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste når jeg trener hjemme i Norge også, men det er lettere på samling når alt blir ordnet for deg. Det er alltid artig å trene sammen med de andre. De står på og utfordrer meg, sa hun i intervjuet til biathlonworld.com.

Hør Toras musikkvalg, Bon Jovis Bad Medicine: