- Målet med turen er å vise tilgjengeligheten i fjellene våre. Jeg håper folk blir nysgjerrige på området, på historien og menneskene. Og for min del er det viktig å bli kjent med området. Og det passet naturligvis veldig godt å gjennomføre turen i forbindelse med nasjonalparkens 50-årsjubileum, forteller Geir Arne.

Han er positiv og blid. Til tross for lange dagsetapper i ulendt terreng, hadde han alltid et smil om munnen. Geir Arne ble sliten på slutten av dagen, men det var ikke synlig. For Geir Arne har en enorm viljestyrke, som driver han gjennom bekker, steinur og krattskog, vandrende på to amputerte bein med proteser.

Rondane har ti fjelltopper over 2000 meter, og er et populært turterreng for mange. Geir Arne beviser at det er tilgjengelig for alle, bare man har viljestyrke og pågangsmot.

En annen som har samme viljestyrke og pågangsmot er Jonas Bakken Løkken (20)  fra Otta. Jonas er født med ryggmarksbrokk og sitter i rullestol. Han møtte ekspedisjonen ved Rondvassbu fredag, med mål om å bestige Veslesmeden (2015 m.o.h.)  sammen med tre hjelpere lørdag.

Les hele saken i ukens Vigga.

Det var fint vær på storparten av turen, men i Illmannsdalen fra Bjørnhollia til Rondvassbu var det overskyet og tåke. Men gjengen mistet ikke motet på grunn av været, langt i fra. F.v.: Inge Solheim, Geir Arne Hageland, Tor Olav Bjørbakk Steinsvoll og Mathias Eick. Foto: Lokalavisa Vigga