– Det er litt vrient å tallfeste helt nøyaktig. Men vi antar at vi spiser omtrent ett egg om dagen i løpet av de røde dagene. I sum utgjør dette omtrent 27 millioner egg til sammen, forteller Matprats analyseansvarlig, Gunnar Thoen, i en pressemelding.

Bløtkokte og hardkokte egg topper listen over mest populære måter å forberede eggene i påsken, men nå spørs det om det i det hele tatt blir noen egg å forberede.

Siden fjorårssommeren har det vært eggmangel, noe som har ført til rettssak mot landets største eggleverandør og politisk debatt.

Tirsdag vant riktig nok eggleverandøren Nortura rettssaken mot Den Stolte Hane, som hadde saksøkt Nortura fordi de følte seg forbigått i eggkøen.

Nortura skrev i en pressemelding etter at dommen hadde falt at de prioriterer å sende alle tilgjengelige konsumegg i retning forbrukerne før påsken.

Noen mangel på lam har derimot ingen meldt om, og i YouGovs undersøkelse på vegne av Matprat sier 4 av 10 at lam skal stå på menyen i påsken. Så om påskefrokosten er truet kan i hvert fall middagen redde dagen.