Like sikkert som at vinteren kommer er det at det er biler som har problemer i bakkene opp fra Dombås sentrum. Tirsdag morgen ble det stopp for en polsk trailer på tur opp bakkene fra Dombås mot Dovrefjell. Bilen hadde ikke last og fikk dermed dårlig marktrykk opp bakkene. Etter å ha fått på kjettinger klarte han selv å komme seg avgårde igjen. En patrulje fra Lesja og Dovre lensmannskontor var på stedet for å dirigere trafikken.

Det hele gikk fint for seg. Andre steder i landet kan det bli mer kaos i dag. Yr melder at det tirsdag vil være det første snøfallet flere steder i flere fylker, og det meldes om glatte veier. For innbyggerne i lavere strøk vil snøfallet i dag være den første snødosen.

– Det snør flere steder, men det skal gi seg ved lunsjtider. Det er ikke de helt store mengdene som skal komme, men det er snakk om to til fire centimeter, sier meteorolog Marit Berger til Yr, tirsdag morgen.

Fylkene det er snakk om er Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Østfold. Det vil komme mest sør for Oslo.

Det er snø på vegene i Lesja og Dovre, og Statens Vegvesen meldte om isdekke og fare for glatte partier over Dovrefjell på morgenkvisten tirsdag. Det skal bli noe mildere temperaturer i dagene framover.