- Det var nok litt tilfeldig at akkurat klassen vår ble med på dette prosjektet, mener Synne Vorkinn.

- Vi begynte med dette i fjor, da vi hadde Even Lusæter som norsklærer. Han har vel en del kontakt med blant annet Bjørn Sigurd Glorvigen som er med på Dovrejul, også utfordret han klassen vår til å skrive tekster som skulle melodisettes til årets konserter, forteller hun.

Synne er forfatteren bak en av de tre tekstene Storløkken har valgt å komponere musikk til. De to andre er skrevet av Kaisa Heidsve og Lina Asora Storhaug Rognerud.- Det var utrolig mange fine tekster, og vi vurderer å bruke flere av dem, uttrykt skriftlig, sier Storløkken.

Han har i utvelgelsen tatt hensyn til sjanger og lengde, i tillegg til innholdet i teksten, selvsagt.

Hyller bygda

Elevene sto veldig fritt da de skrev. Det skulle være en personlig stemningstekst som beskrev deres forhold til bygda si, noe som endte opp i både dikt og noveller, og tekster som ikke nødvendigvis passer i noen sjanger-bås.

- Det var noe av det jeg likte med denne oppgaven, at det var innholdet som telte. Jeg følte at jeg kunne være mer kreativ når jeg ikke var bundet av sjangerkrav, sånn som vi oftest er på skoleoppgaver, sier Synne.

- Også var det motiverende og morsomt å skrive en tekst som vi visste faktisk skulle bli brukt til noe, supplerer Live Ødegård.

Også lærer Ann Christin Vole synes det er veldig positivt at elevene har bidratt til noe ute i samfunnet.

- Skolen åpner alt for sjelden dørene ut mot lokalsamfunnet, så dette er kjempepositivt, mener hun.

Bestillingsverk

Kaisa Heidsve beskriver det som et bestillingsverk. Tekstene de tre jentene har skrevet blir fremført på flere konserter under årets Dovrejul, blant annet i Dovre og Dombås kirker. Storløkken selv skal spille, og i tillegg til Bjørn Sigurd Glorvigen er planen at Lesja barnekor skal være med å synge to av sangene.- Det er noe jeg har måttet ta hensyn til når jeg komponerte melodi til sangene. Det kan ikke være alt for vanskelig, når det skal synges av et barnekor, forklarte Storløkken.

Da han besøkte andreklassingene på Hjerleid denne uka hadde med lydprøve av den ene melodien, som er tenkt brukt til Linas tekst Ut.

- Melodien var fin, men det er veldig vanskelig å forestille seg hvordan det blir når det skal fremføres med tekst og melodi sammen, synes hun.

Alle de tre jentene har en fortid i Lesja barnekor, og lærer Ann Christin tipser Storløkken om at han kan spørre dem dersom han trenger ekstra vokalister til konserten. Om det blir en realitet gjenstår å se, men de fleste elevene nikker samtykkende på spørsmål om de planlegger å gå på Dovrejul og høre det ferdige resultatet.