Duften av middag kunne kjennes allerede før døren ble åpnet. Inne på Furukroken satt sundt 15 personer koste seg med prat, god mat og godt selskap rundt et stort langbord.

– Vi bruker å være flere, opp mot 50 personer. en i disse dager feires det Id, noe som gjør at mange ikke er her, sier diakon Inger Gravem.

Det er kirkerådene i Lesja og Dovre som står bak arrangementet, sammen med flyktningetjenesten og frivilligsentralen. Det er middag fra forskjellige land, til en overkommelig sum.

– Vi har plass til enda flere, sier Gravem.

Albansk spesialitet

Familien Krosi var av dem som hadde laget middag til helgens måltid. Lasagne, koteletter og salat var middagsrettene. De hadde også laget to forskjellige desserter.

– Vi har laget sommerkake, og en tradisjonell albansk kake som heter Shëndetlie, forteller Klaudia Krosi.

De ble spurt om de ville lage mat, noe de gjerne ville gjøre. Familien kom til Dovre i september.

– Det er kjekt å være med andre folk, og bli kjent med nye. Jeg har fått meg jobb gjennom å være her, sier Klaudia fornøyd.

Ask Sebastian Aspehol og Dagny Gravem forsyner seg av nepalsk gryte.