For snart tre uker siden sprakk nyheten om at superhesten Lannem Silje fra Dovre hadde pådratt seg en skade i ventre bakben. Hevelsen i benet gjorde at det var vanskelig å stille en presis diagnose etter scanning, men mistanken var en gaffelbåndskade, noe som tilsier at hesten bør tas ut av trening for en periode.

Hun virker ikke plaget

Nå melder nettstedet Equus at eier Ola M. Skrugstad likevel har satt Silje i trening igjen. Etter å ha observert henne i luftegården, der hun løper lett og belaster benet som vanlig, har han nå valgt å sette henne inn i nesten vanlig trening.

- Ti av mine hester har hatt gaffelbåndskader, og deres skadeforløp har vært annerledes. Lannem Silje har ikke vært halt en eneste dag etter hun fikk hevelsen. Hun belaster beinet på vanlig måte, og oppfører seg helt som normalt, sier Skrugstad til Equus.

Kan ha sparket borti noe

Han regner med at Silje har pådratt seg hevelsen for eksempel ved et spark mot betongkanten i boksen sin, og tror ikke det er snakk om en så alvorlig skade som først fryktet.

- Vi kommer til å ta en ny undersøkelse når hevelsen er borte, men det blir ikke før om to, tre uker.

Han kommer ikke til å sette inn det vanlige hardkjøret på hesten, før han får godkjennelse fra veterinær, men Skrugstad melder til Equus at han har god tro på at hun skal kunne komme tilbake på banen tidligere enn det han først fryktet.