– Unge jibbe/twintip-interesserte skal få en artig dag i bakken med tips og hjelp på ting de vil bli flinkere på eller ting de vil lære seg. På slutten av dagen blir det arrangert en liten konkurranse, hvor det ikke nødvendigvis er den aller flinkeste som vinner. Det vil bli mer rangert etter de som har lært noe nytt eller lært noe bedre. Det er nemlig ikke alltid de som tar de beste triksene til enhver tid, som ender opp som vinner, men de som jobber for å oppnå noe, sier Petter.

Vil få øynene opp for flere

Ideen kom da han tenke over hva han kunne gjøre for å holde liv i miljøet på Dombås.

– Det er ikke til å legge skjul på at Dombås har blitt et kjent sted innenfor miljøet. Det er spesielt at en så liten plass kan få så mange talenter. Jeg mener dette har kommet av at det alltid har vært gode vennegjenger som kjører og har det artig sammen. Slike arrangementer kan føre til at andre også kan få opp øynene for hvor artig dette er. Når man lærer seg et nytt triks, kan man bli så gira at man blir helt avhengig. Alt i alt vil dette føre til at miljøet lever videre på Dombås, sier han.

Motiverende skole

Petter går siste året på NTG, en skole som har vært motiverende for videre satsing.

– De har et sjukt bra opplegg. Man får mange dager på ski i Hafjell og alt blir tilrettelagt for å satse på idretten, samtidig som man får studiekompetanse. I tillegg får man mange nye venner og opplever utrolig mye med flere turer både i innland og utland, sier han.

Det er flere dombæsinger som går på toppidrettsgymnaset.

– Her går også mine samboere, Martin Kvatningen og Stian Killi, og også Johanne Killi. Vi blir nesten som en stor familie, og er en sammensveiset gjeng siden vi trener sammen hele tiden. I løpet av året blir det mange turer hvor vi bor sammen, lager mat og hele den pakka der, sier Petter.

Hva han skal gjøre etter NTG kommer veldig an på årets sesong, men i utgangspunktet tenker han å satse fullt ut og se hvor langt han når.

Du kan lese mer om Petter i Viggas juleutgave.

Petter Ulsletten går siste året på NTG. Her er han i aksjon i bakken. (Foto: Håkon Jørgensen) Foto: Lokalavisa Vigga