Den åpner lørdag, og er starten på årets sommersesong på Budsjord. Utstillingen skal kommentere en virkelighet der hele planeten vår er på spill. Det er en utstilling av arbeidene til arkitektkontoret Stiv Kuling, og en performance/konsert ved den franske duoen Magali Daniaux og Cédric Pigot, som er åpen hver dag fram til 15. august.

Realitetsprinsipp

Franskmennene og nordmennene har arbeidet sammen før i Marokko, og sivilarkitekt Anders Eik Pilskog sier de forenes av lignende arbeidsprosesser og en vid produksjon som spenner mellom fiksjon og nødvendighet, poesi og psykoanalysens realitetsprinsipp. Norge er en av fellesnevnerne. For arkitektene Jan Gunnar Skjeldsøy og Anders Eik Pilskog betyr dette å redefinere de vitale og kulturelle funksjonene i et menneskelig habitat når klimaforandringer forstyrrer dets ressurser, nytte og landskap. Magali Daniaux og Cédric Pigot skaper nye former for formale språk som setter spørsmål ved deres egne porøse natur og risikoene som kommer med dets eksistens. Arbeidene er inspirert av landskap og rom i Norge, Marokko, Arktis og Russland.

Moderne møter natur

Magali og Cédric har brukt det som var tilgjengelis på Budsjord: Stein og tre. Videoklipp fra Alaska og Norge er sydd sammen med 3D elementer fra deres visuelle vokablurar, og er prosjektert på veggeer og steiner. Dete for å skape et oppdelt bilde av deres univers som en slags utvidet kinoforestilling.