Johanne Killi kjørte med selvtillit og landet et flott første run. Hun lå på andre plass før andre runde med poengsummen 84,71.

– Johanne syr sammen et mesterverk nedover løypa og innfrir i første runde, sier Viaplay-kommentator Jonas Greve.

Andre runde startet litt trått på railsen for Johanne, og hun fikk dessverre et fall på første hopp. Dermed ble poengsummen fra første run stående, og det holdt til en tredje plass.

– Hun falt på et av triksene hun er best på, men dårlig flyt fra start gjorde nok at hun ble overivrig i hoppet og landet på tuppene. Men VM-bronse er fortsatt helt topp, sier kommentator Anders Backe.

– Jeg er kjempehappy med egen kjøring. Veldig gøy, sa Killi til Viaplay.

Hun hadde store planer for andre forsøk før det gikk galt på første hopp. Vinden tok seg opp underveis i konkurransen, og det skapte problemer for flere finalister.

– Jeg var uheldig og falt på første hopp, så den planen gikk i vasken. Uansett var det veldig mye mer vind i andre forsøk, noe som gjorde det litt skummelt. Vi fikk ganske «heavy» motvind, så det var mange jenter som slet med farten, fortsatte bronsevinneren.

Lagkamerat Sandra Eie lå på sjette plass etter første runde og endte på en sjuende plass etter to forsøk. Hun kom inn til konkurransen etter å ha falt under trening og fått seg en trøkk.

Verdenscupleder

Killi ble nummer seks i slopestylefinalen i OL i Beijing i fjor og kom til tirsdagens finale etter å ha vunnet tre verdenscuprenn i slopestyle denne sesongen. Hun er cupleder i disiplinen og var dermed en stor medaljefavoritt og gullkandidat i tirsdagens konkurranse.

Killi tok seg til finale som toer i kvalifiseringen bak Gremaud. Da fikk Killi 83,85 poeng, mens Gremaud trikset seg til 87,55. Også i finalen var sveitseren hakket bedre.

Det neste for de norske friskikjørerne er big air søndag. Eie har uttalt at det er hennes store mål i årets mesterskap.