Sammen med fire andre klassekamerater utgjør han den kommende sesongen Team Hugaas.

- For å lykkes må man både ha pågangsmot og være villig til å jobbe hardt for å nå de målene man har satt seg. Det gjelder både idrett og næringsliv. Jeg liker initiativet og energien til disse guttene, og er glad for at vi kan bidra til videre satsing, sier Roar Aarhaug, daglig leder i Hugaasgruppen, som er hovedsponsor for Team Hugaas til Rennebunytt.

Spennende sesong

For Nørstegård blir det en spennende sesong. Han går opp en klasse, og skal dermed starte i klassen M20-21. Disse er året eldre enn Jo, og er løpere han ikke har konkurrert mot tidligere.

– Det gjør det vanskelig å si hvordan jeg står i forhold til dem, sier Nørstegård.

Han håper likevel å kunne prestere godt i sporet i den nye klassa.

– Målet mitt er å gå fortere og å skyte bedre, sier han.

Nørstegård sier det hadde vært helt topp med en plassering innenfor de 10 beste.

I tillegg til skiskytingen har han planer om å studere ved Høgskolen I Lillehammer, der teamet har base.

Det er Dombås IL som står som ansvarlig klubb for teamet, men idrettslaget skal ikke ha noen aktiv del i teamarbeidet.

Klassekamerater

Foruten Nørstegård, som går for Dombås IL, består teamet av Simen Hårstad fra Rennebu, Odin Garli fra Soknedal, Eirik Kjøl Tornes fra Eide og Johan Olav Smørdal Botn fra Stårheim.

Hugaasgruppen har røtter i Soknedal, der Garli kommer fra. De fem kjenner hverandre inn og ut etter tre år, med utallige treningstimer, konkurranser og samlinger de har deltatt på sammen.

Alle ungguttene leverte gode prestasjoner forrige sesong, i Norgescupen alle fem var inne blant de tolv beste sammenlagt i G19 klassen.

Trenerteam

Hovedtrener for teamet blir Kjell Ove Oftedal, som har erfaring både som aktiv skiskytter, og som trener og konsulent. Han har vært trener både for junior- og seniorlandslaget på herresiden, konsulent for Olympiatoppen Midt-Norge, leder for Kraftsenter Skiskyting i Trondheim og ekspertkommentator både for NRK og TV2.

Trener mentalt

I tillegg til Oftedal er Erland Thomassen med på trenersiden. Han bor på Lillehammer, og er den som i det daglige kommer til å være tettest på guttene med treninger og oppfølging, siden de har base i mjøsbyen. Thomassen har drevet aktivt med skiskyting opp til junioralder. Han har studert idrettspsykologi, og har mange tanker om hva som kan fremme prestasjoner både på standplass og i sporet. Simens far, Olav Hårstad er også en del av trenerteamet, med et spesielt fokus på skyting. Det første norgescuprennet kommende sesong er på Geilo 30. november. Det er NM i rulleskiskyting i Drangedal 21. til 23. september. Årets sesongstart i skiskyting er på Sjusjøen fra 23. til 25. november.