- Det vil ulme en god stund til. Det er ikke umiddelbar fare for spredning, sier Tor Olav Hovelsrud i Lesja og Dovre brannvesen.

Han og sønnen Stein Christian er brannvakter, etter at det største slukningsarbeidet er ferdig. Sammen med brannvesen fra Sel og Vågå, frivillige med traktorer og møkkatanker, Sivilforsvaret FIG Sel og gravemakiner, berget mannskapet store deler av bygningsmassene. Hovelsrud tror likevel nabobygningene er skadet.

- Vi er fornøyd med at vi klarte å redde sidepartiene. Det er mye grunnet god hjelp fra gravemaskinene, sier han.

Ingen personer på hotellet

Brannen ble meldt til nødsentralen like før 17.30 lørdag kveld. Da brannvesenet kom til stedet var det stor røykutvikling, og de måtte inn med røykdykkere. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. I løpet av en times tid sto det flammer fra taket på midtpartiet.

Røykutviklingen ble oppdaget av en ansatt som skulle hente noe på hotellet, og det var ikke gjester på hotellet.

Hovelsrud er usikker på hvor lenge mannskapet holdt på med det største slukningsarbeidet, men forteller at FIG Sel dro hjem i 2-tiden.

Bedre utstyr

Etter Dombås Hotell brant i 2007, har kommunene investert millioner i Lesja og Dovre brannvesen, både på utstyr og kompetanse i det frivillige brannkorpset.

- Det var helt klart at det utgjorde en forskjell. Vi har helt klart bedre utstyr nå. Men når det er så stort som denne brannen, er det uansett vanskelig, sier Hovelsrud.

Etterslukking

Kulden skapte problem med slukningsarbeidet i natt, da vannslanger og strålessisser frøs etter temperaturen krøp helt ned til -13 grader.

Hovelsrud mener de må ha mannskap på plass for å etterslukke iløpet av søndagen, og skal vurdere det videre arbeidet med politiet iløpet av morgenen.