Fredag var det hviledag på Furuhaugli på Dovrefjell. Turen startet første februar, og har vært preget av en del dårlig vær så langt.

– Da vi startet fra Lindesnes var det mye dårlig vær, og vi var værfaste seks av de ni første dagene. Vi tok en pause, og startet opp igjen fra Haukeliseter i slutten av februar, sier den tøffe 23-åringen.

Etter snart en måned på tur, krysser hun nå Dovrefjell på vei til Nordkapp.

Dårlig drahjelp

I følge bloggen hennes underveis reiser hun med "veien som målet".

– Jeg sier at dette er min egotrip. Etter en bachelor i økonomi i Bergen, visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg var tenkt på å jobbe et år, men så fant jeg ut at jeg kunne jobbe et halvår, og så gå Norge på langs et halvår, smiler Lene, som er fra Hønefoss.

Hun har alltid likt å være ute, men etter et år på multisportlinje på folkehøyskole, ble hun bitt av friluftslivbasillen på rett. Med seg på turen har hun familiens jämthund Wilma.

– Det er jo oss to på tur da. Hun er egentlig veldig lat, og det er dårlig med trekkhjelp. Bortsett fra ned mot Furuhaugli i går, da fikk hun nok ferten av rein, og dro i nedoverbakke. Det blir veldig ustødig når jeg har tung pulk bak meg, sier Lene.

Foreldrene hjelper til

For vinteren krever sitt av utstyr, og Lene drar på en pulk på rundt 55-60 kilo. Hun har ligget i både teltet sitt og hytter underveis, og får i tillegg sendt mat til depoter underveis på ruta.

– Foreldrene mine er kjempesnille, og sender mat til meg. Uten dem hadde nok turen blitt vanskelig, forklarer hun.

Selv om moren hennes var litt skeptisk da Lene la frem planene sine.

– Hun spurte først om jeg ikke skulle prøve å finne på noe annet heller. Faren min synes det var kult, og de har støttet meg 100 prosent. De har bekymret seg en del når været har vært dårlig da, sier Lene.

Nordkapp i juli

Videre går ruten mot Trøndelag, og så videre nord. Etterhvert må Lene droppe ski og pulk, til fordel for fjellsko og ryggsekk.

– Det blir spennende fremover, det er ikke så mye snø i fjellene. Jeg må jo kvitte meg med pulken på et tidspunkt, men jeg hadde håpet jeg hadde kommet lenger nord, enn det jeg tror jeg klarer med så lite snø, sier hun.

Hun tror hun skal klare å strippe vekk noen kilo fra pulkinnholdet, etter vært som været blir mildere. Etter planen skal hun nå Nordkapp i løpet av juli.

– Jeg har god tid, og skal kose meg på tur, sier Lene.

Blogger underveis

Hun har ikke vært på Dovrefjell før, og synes hvert fjellområde har sitt eget særpreg.

– Da jeg gikk fra Rondvassbu til Dørålseter, var det helt vindstille, og utrolig fint. Jeg klarer ikke å finne ord for hvor fantastisk flott det var der, sier hun imponert.

Og selv om bloggen oppdateres når hun har dekning, savner hun ikke teknologi og sosiale medier.

– Det er klart jeg savner venner og familie noe, men det har gått greit. Jeg har hatt med meg venner som har gått med meg et stykke, og så møtte jeg foreldrene mine forrige uke. Jeg går alene fordi da kan jeg gjøre akkurat som jeg vil, og slippe forventinger, stress og mas. Det er veldig deilig uten sosiale medier. Hviledagene er nesten da jeg stresser mest, for vet jeg at jeg burde oppdatere bloggen, smiler den spreke jenta.

Lene Bergli (23) og jämthunden Wilma går Norge på langs, og hadde hviledag på Dovrefjell fredag. Foto: Lokalavisa Vigga