Et kjedelig syn møtte kasserer i Grimsdalsveien SA, Jacob Vigerust, og bomvakt Kjell Knarrum onsdag morgen.

Bomkassa skulle tømmes, men der hadde allerede tyver vært å forsynt seg.

- Det er veldig synd. Med rett utstyr er det dessverre ingen sak å ta seg inn. Det er ikke strøm her, men en kan ha hatt noe batteridrevet verktøy, sier Vigerust.

Tyvene har borret gjennom låsen på den solide metallkassa. De tok med seg nesten alt, to kroner og metallspon lå igjen.

Natt til onsdag

- Vi tror det kan ha ligget mellom 6-8000 kroner der. Det er vanskelig å beregne. Kassa har ikke vært tømt på tre uker, men Kjell dro ned søndag, så det må ha skjedd natt til onsdag, forklarer Vigerust.

Det lå fire betalinger i kassa, som må ha skjedd etter tyveriet. Knarrum er bomvakt ved inngangen til Grimsdalen fra Dovre-siden, men bomkassa er gjeldende om natten. Han er nå ferdig for sesongen, og dro hjem tirsdag. Veien er åpen til første desember, men kan bli stengt før hvis det kommer snø.

Elektrisk

Bomkassa blir tømt av styremedlemmer i Grimsdalen SA gjennom sommeren. De er alltid to personer som tømmer kassa. Vigerust ser ikke bort ifra at tyvene kan ha undersøkt før de slo til.

- Det er nok ikke tilfeldig. Folk kjører ikke rundt med slik verktøy, de har nok gjort research, mener Vigerust.

Grimsdalsveien har ikke vært utsatt for tyveri tidligere i år, men har opplevd tjuver på ferde før.

- Det ble mindre innbrudd etter vi fikk elektrisk bom fra Folldal-sida. På dovresida er det fortsatt manuelt, men det er bomvakt gjennom sommeren. Det er veldig synd, det er også utgifter for å reparere kassa, sier leder i Grimsdalen SA, Erik Talleraas.

Saken er anmeldt til politiet.

Anmeldt

Politibetjent hos Lesja og Dovre lennsmannskontor, Tor Jørgen Bøe, bekrefter anmeldelsen.

- Vi har fått inn en anmeldelse på forholdet, men har ikke fått sikret tekniske spor på stedet. Vi har fått detaljer hos anmelderen. Det er sannsynlig at tyveriet er planlagt på forhånd, sier Bøe.

Politiet har motatt anmeldelse på et bomkassetyveri tidligere i år, på kassen ved Nyseterveien på Dovrefjell. Saken er oppklart.