Martin, som går første året på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer (NTG) har hatt stor fremgang siden han begynte på skolen i høst. I helgens NM på Vierli i Telemark fikk han til fulle vist hva han har lært.

Beste sesong hittil

Årets sesong er den beste Martin har hatt så langt i karrieren. Med fire gull, to sølv og en bronse, kan han si seg selv veldig fornøyd med egen innsats.

– Ja, sesongen er over nå, så det å stikke av med gull og sølv i NM er den perfekte avslutningen for meg, sier han fornøyd.

Føler du deg sikker på å vinne, eller har du noen som gir deg hard motstand?

– Etter jeg landet runnet mitt i finalen, så luktet jeg gullet. Min hardeste konkurrent er Erlend Dokken, forteller Martin.

Han har i hele vinter trent iherdig på trikset dobbelcork 1260 mute, noe som ga utslag i sølv på Big Air konkurransen.

Nå blir det masse barmarks- og styrketrening i skolesammenheng for den talentfulle NTG´eren.

– Så blir det sommerski i sommerferien, og en haug med skating, sier Martin til slutt.

90 prosent hardt arbeid

– Det jeg kan si om Martin er at han har et stort talent som er viktig å pleie riktig. For å bli best trenger man 10 prosent talent og 90 prosent hardt arbeid. For oss på NTG blir det viktig å hjelpe Martin til å utvikle talentet med riktig veiledning og fokus på riktig trening. Martin har hatt stor utvikling siden han startet på NTG, og har lært seg en rekke nye, store triks. Han trener bra og står på på trening, forteller en stolt trener, Kenneth Nordahl-Pedersen.

Beste poengsum

– I slopestylekonkurransen kjørte Martin kjørte fantastisk og vant sin klasse. Han hadde i tillegg beste poengsum uansett klasse, forteller Jan Lyngen, som leder jibberne på Dombås.

Han forteller at flere av Dombås-kjørerne også gjorde det bra. Adrian Hovaukholen Lyngen kom på femteplass i klassen 13-15 år, mens broren Elias, dessverre mislyktes og falt i begge sine run i kvalifiseringen og endte på 29. plass. I klassen 16-17 år endte Petter Ulsletten på sjetteplass og Stian Killi på 15. plass.

– Det gikk ikke helt min vei denne helgen, i kvalifisering til slopestyle gikk det bra og jeg kom til finalen. Jeg hadde et run i finalen som jeg viste jeg kunne nå langt med om det meste stemte, men jeg rota det til på småting, dessverre. I søndagens big air konkurranse hadde jeg trent inn et triks som jeg kunnet nådd langt med, men det var lite som ville stemme, så jeg falt på begge runnene mine. Det var dumt, men jeg er veldig gira på Martins vegne, og det han klarte i helgen. Det er en veldig bra prestasjon, siden nivået nå er blitt veldig, veldig høyt, sier Petter Ulsletten, som er klassekamerat med Martin Kvatningen.

Johanne vant

Johanne Killi var eneste jente som deltok i klassen 16-17 år i slopestyle.

– Johanne ble norgesmester etter meget god kjøring. Hun fikk forøvrig mye oppmerksomhet etter en film som ble lagt ut på YouTube for et par uker siden, forteller Lyngen.

Johanne har fremdeles mén etter et fall tidligere i vinter som ga henne dobbeltsyn. Likevel kjørte hun bra, selv om hun må sikte seg inn på hoppene med ett øye lukket.

– Det var mye vind som gjorde sitt til at landingene ble harde. Det var grunnen til at jeg ikke tok de store triksene. På railene gikk det bra, men ikke på hoppene, oppsummerer Johanne.

Bigair søndag

Dombås stilte med fire deltakere. Adrian ble nummer 13 i sin klasse i kvalifiseringen og misset derfor finalen hvor de 12 beste ble kvalifisert.?Martin ble nummer to i finalen, mens Stian ble nummer 10 i klasse 16-17 år. Petter falt i kvalifiseringen og endte på 20. plass.

Martins triks under NM:

Slopstyle runnet: 270 pretzel 270 på første railen, blind 270 ut andre railen, lip front 450 på siste railen, venstre cork 720 truckdriver på første hoppet, dobbelcork 1260 mute på siste hoppet.

Big Air: Dobbelcork 1260 mute.