Den rødhårede venninnen er en rev som er veldig glad i kokte poteter.

– Den har vært hos meg nesten hver kveld i hele sommer og høst, forteller Sirlei, som kom til Dombås fra storbyen Porto Alegre i Brasil for elleve år siden.

Fra betong til natur

Der var hun vant til en storbyjungel av betong. En stor kontrast til fjellbygda hun nå har bosatt seg i.

– Jeg elsker naturen og er mye på tur. Og dyr er jeg ekstra glad i, forteller Sirlei.

Til å begynne med var den lille reven skeptisk og turte ikke komme når hun lokket på den, men Sirlei kastet kokte middagsrester mot den, og etterhvert kom den nærmere og nærmere.

– Og en dag spiste den av hånda mi. Jeg snakket med den hele tiden, og den kom helt inntil meg og begynte å snuse på meg over hele kroppen. Jeg turte nesten ikke å blunke, og til slutt så spiste den, forteller Sirlei.

Men nylig skjedde det noe som brasilianeren ble ekstra oppglødd for.

– Jeg fikk se Lilly, og lokket på henne mens jeg gikk inn for å hente mat til henne. Og da fulgte hun etter meg helt inn i stua. Så tok hun tak i gulvteppet mitt med munnen og begynte å dra det mot døra, ler Sirlei, mens hun gestikulerer og viser med tennene hvordan reven oppførte seg.

– Jeg ble så glad når den turte å bli med inn, men da den ville ta med seg teppet mitt ut, så sa jeg:

– Nei, nei, Lilly!

Sirlei har også andre dyrevenner på besøk. Siden i fjor har ekornet Billy Jean kommet fast til fuglehuset på verandaen. Husværet deler den med en flaggspett, som ikke har fått navn enda.

Sirlei viser filmen der reven Lilly får kokte poteter.