Konkurransen er en av stoppene i den Nord Amerikanske slopestyleserien. Jenteklassen bestod av 24 deltagere, med et høyt nivå på deltagerne, som hovedsaklig kom fra USA og Canada.

– Det er en nord-amerikansk konkurranseserie med FIS-status og AFP sølv, forteller Johanne.

– Johanne håndterte sesongåpningen meget godt, og leverte sitt beste run denne uken i finalen, sier en fornøyd landslagssjef.

Han forteller at Johanne er en stabil og god kjører.

Løypa

– Løypa bestod av to railer, med tre muligheter på hver rail. Det var også to hopp, der det første var ganske bra, mens det siste var så sjuukt flatt, så jeg fikk ikke så mye ut av det, sier Johanne.

Hun fikk landet et run hun var ganske fornøyd med i forhold til hvordan coursen var, i følge henne selv.

– På første railen tok jeg k-fed, på andre railen var det gap til rail, der jeg tok safety til railslide til switch. På første hoppet gjorde jeg switch høyre 540 rew safety, og på siste hoppet gjorde jeg venstre 540 tail, forteller hun.

Både landslaget og juniorlandslaget har vært i Colorado i fjorten dager, for å trene og konkurrere. Både Johanne og Martin Kvatningen er på juniorlandslaget i freeski.

Skuffet

– Det gikk ikke helt etter planen for meg. Vi hadde bare fem plasser i konkurransen, og vi var syv. Eirik Sæterøy skadet seg, så han fikk ikke kjøre. Og jeg var den som hadde en dårlig dag på treningen, og fikk derfor ikke kjøre konkurransen. Det er litt kjipt og jeg er litt skuffa over meg selv, men jeg tar det som en motivasjon, sier Martin Kvatningen.

– Vi har måttet gjøre et uttak på grunn av kvoteplass i Nor Am cup til internasjonale utøver på maks fem utøvere per land. Johanne fikk plass og ikke Martin, sier landslagssjef Christopher Frankum.

Til VM?

– Hvis jeg gjorde det bra i denne konkurransen, kunne jeg bli tatt ut til senior VM i Kreischberg Østerrike i januar, sier Johanne.

Og seieren i Copper Mountain er en god søknad for den talentfulle dombåsjenta, som drømmer om å leve av å kjøre på ski, og ikke minst å nå det store målet om OL i 2018.

– Jeg regner med at jeg blir tatt ut til VM etter denne prestasjonen, siden denne konkurransen var en slags kvalifikasjon til hvem som skal bli tatt ut. Vi skal på en camp i USA i januar, der de tar sin endelige beslutning, sier Johanne.