64 centimeter kunne Meteorologisk Instiutt lese av på sin målestasjon på Bjorli, mandag morgen.

- Bjorli skiller seg ut fra resten og topper listen over målingene, forteller vakthavende meteorolog, Per Egil Haga.

Det er en kraftig nordvestlig vind med byger som har sørget for det store snøfallet fra lørdag natt fram til mandag morgen. Men dersom det frister med ski og snømannbygging må du skynde deg. Mildere luft er på veg, allerede fra onsdag blir det opp til fem varmegrader og regn. Inn mot helgen blir det noe kaldere, men Haga mener man må vente til midten av november før vinteren fester seg ordentlig.

- I Dovrefjellområdet er det ventet regn og mildere temperaturer, kanskje så høyt opp som til 1000 meter, forteller Haga.

Ferske spor

Bjorli-Lesja løypelag har tråkket lysløypa i Bølia. Ved Bjorli skisenter må de fortsatt vente på kuldegradene. Snøen som kom i løpet av helga er ikke god nok til å lage en såle i skibakken, det har også blåst så mye på toppen at det er mange barflekker.

- Vi håper det kommer kaldere vær snart. Vi er avhengig av fem-seks kuldegrader for å starte snøproduksjonen, forteller Pernille Melbye i Bjorli skisenter.

I fjor åpnet de 29. oktober. Da hadde det vært en lang periode med kuldegrader, som gjorde at snøproduksjonen var god.

- Vi håper å komme i gang midt i november, sier Melbye.

Kaotisk

Den store snøfallet førte til strømbrudd flere steder. YX Bjorli måtte holde stengt i flere timer på grunn av strømbruddet, det samme måtte andre virksomheter på Bjorli.

- Vi måtte ha stengt fra klokka 11.00 til nesten klokka 18.00 på grunn av strømbruddet. Strømmen kom tilbake rundt 14.20, men strømbruddet hadde slått ut kassasystemet. Så det var veldig kaotisk, forteller daglig leder Laila Brøste.

Dette bildet ble lagt ut på facebooksiden Bjorli Info søndag kveld, og viser 58 centimeter.