Det var stort oppmøte blant store og små da julegateåpningen fant sted på Dombås. Fra tidlig formiddag til ettermiddag var det duket for mange aktiviteter i sentrum. Og det hele toppet seg da julenissen og hjelperne kom med hest og slede.

– Dette har vært en kjempefin dag, forteller arrangør Øyvind Frich.

Mange aktiviteter

Den første aktiviteten, og det som var mest populært blant de minste, var rebusløp i AMFI-bygget. Opplegget gikk ut på at barn løp til butikk til butikk og samlet bokstaver. Da det begynte å nærme seg slutten ble løsningsordet sagt, og det var "juletrefest". Det var Maria Vorkinn som stakk av seieren. Senere på dagen spilte Synne Vorkinn med bandet "Eld" på Frich kafeteria. Der de fremførte to egneskrevne låter og to coverlåter.

Inntekter til kirka

Litt senere var det mannekengoppvisning på Frich kafeteria, der de fleste butikker som har klær var med. I tillegg var det også loddsalg. Frich bekrefter at inntektene fra loddsalget er han fornøyd med.

– Vi fikk inn 7 672 kroner, og det er vi veldig fornøyd med. Alle pengene går til kirka på Dombås, spesielt til å ordne orgelet, sier Frich.

Større sak kommer i neste papiravis, den 30. november

Bandet "Eld" spiller på Frich kafeteria.
Dombås musikkforening åpner julegata med kjente julesanger. Foto: Håkon Wikan