Ministeren er på sommertur for å se på samferdselsinfrastrukturen rundt om i landet. Raumabana er en av turene han skal ut på. Solvik-Olsen skal være med det siste toget med avgang 20.16 fra Dombås over Lesja fredag kveld.

Da blir han fraktet med bil fra Alvdal, etter å ha tatt toget fra Oslo via Kongsvinger - og videre med Rørosbanen.

Åtte fylker

Ministeren skal innom åtte fylker i løpet av syv dager. Han skal blant annet reise med Solørbanen, Rørosbanen og Raumabanen, kjøre Atlanterhavsvegen og Trollstigen og se på veiprosjekter langs riksvei 70, E39, E16, E136 og E134. Batteridrevne ferger og bygging av miljøvennlige skip står også på programmet.

- Det er viktig for meg å være ute der samferdsel faktisk skjer. Å se utbyggingsprosjektene med egne øyne og snakke med dem som utfører arbeidet, gir meg verdifulle innspill som jeg tar med meg videre i arbeidet mitt fra kontoret. Det samme gjelder erfaringen jeg får ved å selv å kjøre på veiene og oppleve togstrekningene som passasjer. Men aller viktigst er det å snakke med folk og høre om reisehverdagen deres. En uke på veien – og togskinnene – er derfor gull verdt. Jeg gleder meg, samferdselsministeren i en pressemelding.

Ministeren skal ikke ha flere stopp i Lesja og Dovre. Lørdag få en demonstrasjon av brannslukking ved Runehamar testtunnel ved Åndalsnes. Søndag skal han orienteres om de to skredsikringsprosjektene Dølsteinfonna og Fantebrauta på E136 i Romsdalen.