Fireåringen Lannem Silje har med dagens seier kjørt inn over fire millioner kroner. Hun har bare kjørt distansen på 2600 meter en gang før, da hun kvalifiserte seg til det norske derbyløpet. Hun vant tidligere i høst det svenske derbyet.

Den eldre garde

Både eier Ola Skrugstad (75) og kusk Tor Wollebæk (65) er godt voksne karer, men med en unik erfaring med travsporten. Wollebæk har så langt i karrieren kjørt inn 85 millioner kroner.

Skrugstad var som vanlig rolig og avslappet før start.

– Et løp er et løp, en får ta det som det kommer, sa han til VGTV, og ville ikke ta seieren på forskudd. Men dama fra Dovre, som hun blir kalt, tok tidlig føringen i løpet. Da det var igjen en runde, skrudde hun opp farten enda et hakk, og dro fra hele feltet med mange hestelengder.

Galloperte seg fra andreplassen

John Floberg og Ola Martin Aasens Fjord Jerven lå lenge an til andreplass, og laget stor spenning da han på oppløpet begynte å galoppere. Utrolig nok tok han seg inn igjen, og snappet tredjeplassen på målstreken. Fjord Jerven og Lannem Silje har samme far, Åsajerven, som også er fra Stall Aasen.

Reporteren utbrøt at han aldri har sett så god en kaldblodshest som Lannem Silje i Norge. Ved målgang var hun 40-50 meter foran nummer to, Järvsö Björn.

Tor Wollebæk hadde en av sine største dager i karrieren, og mente at hesten er et unikum.

– En skulle ikke tro at hun er en fireårig hoppe, hun er helt fantastisk, sa han.

Tyle

– Det va tyle å sjå at det æ så mange her. E høyre dåle, men e fekk mæ me applausen, sa en glad eier Ola Skrugstad etter seiersløpet. Han forklarte at tyle betyr trivelig for en noe forvirret reporter, til stor applaus fra publikum. Neste på tapetet for superhesten er Dyrskuen i Seljord, der 15 000 tilskuere har anledning til å beskue Norges beste fireåring.

– Lannem Silje har til nå greid noe som ingen andre har gjort før henne. Hun har vunnet Kriteriet både i Norge og Sverige, og Derby i Norge og Sverige, forteller Mathias Skrugstad.

Ungdommen kommer etter

Også flere dovringer gjorde sine saker bra på Bjerke i dag. Julie Landheim Engen og Hults Pomir startet dagen med en knallsterk tredjeplass i ponniløpet.

Lannem Silje i tet, og Fjord Jerven i andre utvendig. (Foto: Kristin Veseth) Foto: Lokalavisa Vigga
Lannem Silje fekk det som ho ville, og slapp ingen framom då ho tok ein suveren siger nok ein gong,på Jarlsberg Travbane laurdag. (Foto/arkiv: Anne Marie Aa) Foto: Lokalavisa Vigga