På Leangen sist lørdag, var det Fjord Jerven, Åsajerka og Lannem Sølvi som viste muskler, mens Sprov Hiljar og Lannem Silje briljerte på Momarken tirsdag. Samtlige hadde Tor Wollebæk som kusk.

I ensom majestet inn til seier

Først ut på Leangen var Fjord Jerven, som eies av John Floberg og Ola Martin Aasen. Treåringen kom kjapt ut fra start, og var i ledelsen allerede gjennom første sving. Sammen med Faste Viking holdt de et felt for seg selv, 30 meter foran de øvrige hestene. Faste Viking tok imidlertid galoppen og lot Fjord Jerven cruise av gårde i ensom majestet inn i siste runde. Fjord Jerven økte forspranget ytterligere på siste bortre langside, var suveren ut på oppløpet. Han tok seieren på kilometertiden 31,1.

Ny seier til Lannem Sølvi

I andre løp kom Ola Martin Aasens Åsajerka også kjapt med fra start, men tok galoppen før første sving og ble deretter liggende i bakre del av feltet. På siste bortre langside avanserte hun via tredje spor og dro på gjennom siste sving. Det var ingen ting å gjøre med Myrviks Amor, samt Eldsjuba som kom knallsterkt på slutten, men Åsajerka kapret en flott tredjeplass, på tiden 31,3.

I sjette løp var Ola M. Skrugstads Lannem Sølvi storfavoritt og hun gikk rett frem i tet fra start. Lannem Sølvi gikk et flott løp og holdt unna for de andre hestene gjennom hele løpet. Hun ga på ut på oppløpet og gikk i mål flere lengder foran resten, på ny bestetid, 28,3.

Første og andre på Momarken

Ny bestetid ble det også atter en gang på Sprov Hiljar, eid av Gunn Rindal og Mathias Skrugstad, på Momarken tirsdag kveld. Sprov Hiljar startet løpet pent, i bakre del av feltet. Han skjøt fart på siste bortre langside og avanserte gjennom siste sving. Ut på oppløpet holdt han tempoet godt, og kom inn til andreplass, på tiden 33,4.

Ola M. Skrugstads Lannem Silje tok sin niende strake seier i fjerde løp. I sedvanlig stil gikk hun rett til tet og ledet suverent gjennom hele løpet. Seieren tok hun på kilometertiden, 25,6, etter å ha passert målstreken mens de øvrige hestene i knapt hadde kommet seg ut på oppløpet. Tiden er ny banerekord for treårige kaldblodshester, i følge Momarkens hjemmesider.

Gunn Rindal og Mathias Skrugstads Sprov Hiljar tok en andreplass. Foto: Lokalavisa Vigga