Det er ikke bare på bakken snøen har kommet. Rundkjøringen på Bjorli har også fått snøkrystaller, om enn i en litt annen høyde.

Sveising er sveising

Det kan riktignok være høye brøytekanter på Bjorli, men det er sjelden i oktober. Fem snøkrystaller er nå montert i rundkjøringa, av typen som ikke smelter bort i løpet av sommeren. De er laget av stål, og skal lyssettes på en måte som skal gjøre at rundkjøringa virkelig blir lagt merke til. Det er lalmsbedriften Oppland stål som har lagd krystallene, og Odd Jakob Kleiven og Frode Klyften har denne uka brukt to dager på å montere dem.

- Det er det første oppdraget av denne typa vi har fått fra Statens vegvesen, og vi har brukt rundt tre uker på å lage dem, sier de.

Og om de føler seg som kunstnere?

- Nja, sveising er nå sveising, ler de.

Snor skal klippes

Hvis alt går etter planen skal den offisielle åpningen av rundkjøringa være den 14. november, forteller Johan Lyftingsmo i Lesja kommune. Det har allerede blitt kjørt noen runder der siden den ble tatt i bruk til høstmarkedet i september, men Lyftingsmo sier det vil bli både snorklipping og taler under markeringen.