Marcus var også nominert til prisen Årets triks. Selv var han på Kreta under arrangementet og holdt sin takketale på storskjerm.

– Hva betyr denne prisen for deg?

– Jeg setter stor pris på at folk legger merke til hva jeg driver med. Det var jo bra folk som var nominerte sammen med meg også. En av sponsorene til Snowboardforbundet hadde også lovet vinneren av denne prisen å få ti tusen kroner i stipend, men det høynet de til tjue tusen på direkten. Og de kommer jo godt med, sier Marcus, som også vil takke hjemkommunen Dovre for prisen han fikk tidligere i år.

– Det betyr mye på alle måter, sier han.

En lys fremtid

Landslagssjef Thomas Harstad tok i mot prisen på vegne av Marcus på utdelingen. Prisen ble delt ut av Andreas Wiig og TV2s fotball/snowboardkommentator Kasper Wikestad.

Etter utdelingen sa Wiig, som for øvrig vant prisen for «tiårets snowboarder» følgende:

– Framtiden ser veldig lys ut. Det er den norske vinnermentaliteten som kommer frem i Marcus og Ståle og mange av de andre unggutta. De har vokst opp i Norge uten de beste forholdene, men når vi ser hva de får til er det veldig imponerende, sier Wiig.

Ståle Sandbech ble kåret til Årets mannlige kjører, en pris Emil André Ulsletten også var nominert til. Kjersti Buaas ble årets kvinnelige kjører og årets triks tilfalt Aleksander Østreng.