Lesja kommune fikk ikke medhold av Fylkesmannen i Oppland i å hemmeligholde tre navn på søkerlisten til rådmannstillingen. En av søkerne har trukket seg før listen ble offentliggjort. De to siste er Heidi Skaug fra Isfjorden og Jarl Martin Mølller fra Ulsteinvik.

Ordfører Mariann Skotte sa under kommunestyret forrige uke at det skulle gjennomføres andregangsintervjuer av tre kandidater, som hun beskrev som gode og solide. Avgjørelsen faller straks.

– Administrasjonsutvalget som innstiller til kommunestyret jobber med saken, og vil mest sannsynlig lande den i dag eller i morgen, sier Skotte til Vigga tirsdag.

  1. Larsen, Leif Morten (51)

  2. Gaarder, Thorbjorn (62)

  3. Loen, Roger (61)

  4. Moxness, Lars-Erik (64)

  5. Kandidaten trukket seg

  6. Skaug, Heidi (49)

  7. Møller, Jarl Martin (46)

  8. Westad, Frank (55)

  9. Leirbakken, Lill Torbjørg (45)

  10.  Fure, Olav (54)

Heidi Skaug arbeider i dag som utbyggingssjef i Rauma kommune. Hun kommer bor i Isfjorden, men kommer opprinnelig fra Ringsaker. Skaug har ett av toppvervene i Det frivillige skyttervesen og Norsk skiskytterforbund. Skaug var en av søkerne til rådmannstillingen i Rauma i 2017. Hun er utdannet jurist.

Jarl Martin Møller er kommunalsjef for samfunnsutvikling i Herøy kommune. Han er også leder i Hødd håndball, og var for dette nominert til årets frivilligpris i Ulstein i 2015. Han er utdannet ingeniør.

Søker nummer fem, som har trukket søknaden sin, jobber i privat sektor og oppga at ønsket om å bli unntatt var grunnet nåværende rolle og forhold til arbeidsgiver.

Les om resten av søkerne her.