Det ble en tårevåt utdeling på Dombås barneskole da 7. klassingen innså at hun var en av de heldige som hadde blitt trekt ut til årets Drømmestipend.

Rørende seremoniDovreordfører Bengt Fasteraune var til stede på Dombås barneskole for å dele ut stipendet, som var en overraskelse for hele skolen som ble vitne til seremonien.

Da det ble kungjort hvorfor ordføreren var til stede, nemlig for å dele ut drømmestipendet, tok det ikke lang tid før Bakkhaug skjønte hva som var i ferd med å skje, og tok umiddelbart til tårene.

Det var derimot åpenbart at dette var gledestårer, og Bakkhaug var utrolig glad for å kunne bli tildelt den jeve prisen.

- Jeg synes det er veldig artig, og hyggelig å bli satt pris på, sier hun, som ser lyst på en framtidig karriere som danser.

Nominert innen dansDrømmestipendet er et stipend som deles ut hvert år til nominerte, enten enkeltpersoner eller grupper, innen all slags kunstformer fra hver kommune. Fra Dovre kommune ble Bakkhaug nominert innen sjangeren dans, hvor hun har drevet aktivt i 10 år og er en del av LesjaDovre danseteam, og har deltatt på alt fra NM, UKM, sommertoget og mer.

Det er er bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse som velger ut de 100 ungdommene som skal få stipend, og kommunene har ansvar for å finne verdige nominerte.

- Kaja tok selv kontakt om å få bli nominert. Da var det ingen nominerte fra Dovre, og jeg har god kjenskap til Kaja fra før, så det var ikke noe problem å nominere henne, forteller rektor for kulturskolen i Dovre, Anethe Kleven.

Stipendet er på 15 000 kroner og deles ut til 100 av omtrent 600 nominerte i hele Norge, og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping.

- Pengene skal jeg sette inn på sparekontoen min, og skal brukes til reising i forbindelse med dans, forteller Bakkhaug.

Drømmen å danseI sin søknad skriver Kaja at å danse er det hun elsker mest, og drømmen er å kunne drive med det. Hun har allerede planer om å gå danselinja "Fagerlia" i Ålesund, og deretter dele kunsten til andre ungdommer som har like store ambisjoner om dans.

- Grunnen til at jeg starta å danse var fordi alle rundt meg sa at den rytmen jeg hadde for å være kun 3 år var helt fantastisk. Bestefaren min og jeg danset ofte sammen før jeg kunne gå, nevner Kaja i sin søknad til Drømmestipendet.

- Jeg føler at jeg kan både være glad, sint og lei meg når jeg danser. Det er ikke bare dansen som treffer meg, men og fellesskapet og vennskapene du kan lage når du reiser rundt og konkurerer. Marie Olsen Bye, treneren min, har ikke bare vært ett danseforbilde, men og et forbilde som person, fortsetter hun.

Barneskoleelevene på Dombås ventet spent på å få vite hvorfor ordføreren var på besøk.
Ordfører Bengt Fasteraune fikk dele ut talentstipendet til den unge danserinnen.