Inger Gravem fra Dombås har hatt et stort engasjement i HimalPartner i en årrekke, både som privatperson og som diakon for Lesja og Dovre. Menighetene både i Lesja og Dovre har valgt HimalPartner som sine misjonsprosjekt, og gjennom sine turer og personlige tilknytning til landet kan Inger bidra til god informasjonsflyt, begge veger. - Det er mer motiverende å hjelpe når man ser at det nytter, mener Inger.

Hjelp til selvhjelpHimalPartner er en liten og nyskapende yrkesmisjonsorganisasjon som bidrar i prosjekter for landsbyutvikling, miljø, forebyggende helse, undervisning, yrkesutdanning og kraftutbygging. Gjennom prosjektene og i samarbeid med lokale krefter ønsker HimalPartner å bidra til positive endringer i Himalaya-regionen.

Raus hjelp under skjelveneNylig ble Nepal rammet av flere store jordskjelv, og fikk med det verdens øyne rettet mot seg. Nordmenn gav raust til ofrene for katastrofen, og HimalPartner var sentral i organiseringen av hjelp. I og med at de allerede er etablert i Nepal kunne de nå frem raskere og på andre måter enn de store nødhjelpsorganisasjonene som først måtte fly inn personell og utstyr. Nå jobber HimalPartner blant annet med å få informasjon tilbake til dem som ga pengegaver til deres virksomhet.

Trenger oss fortsattInger presiserer også at den vanskelige situasjonen i Nepal på ingen måte er over, selv om det er tre måneder siden skjelvene, og tv-kameraene er skrudd av. - Nepal er et av verdens aller fattigste land, og akkurat som de har trengt vår hjelp i flere tiår før denne katastrofen, gjør de det enda, sier hun. Hun oppfordrer folk til å engasjere seg, og gjerne stikke innom henne og Bjørn Ødegård når de står på stand i Dombås sentrum i dag.