Etter å ha knust serieleder Faaberg 6-1 på Øya stadion lørdag, kunne Otta-herrene innta tabelltopp i fjerde divisjon.

At det var sesongens viktigste kamp virket ikke til å gjøre Otta spesielt nervøse, da de tok imot serieleder Faaberg på hjemmebane lørdag. Med seier til bortelaget ville mye av sesongen vært avgjort, mens Otta-seier ville opprettholde noe av spenningen i serien.

40 sekunder

Det var Faaberg som startet kampen best, men etter et kvarter fikk Otta frispark, og Olav Nørstebø sendte ballen over muren og rett i mål. Dermed fikk hjemmelaget overtaket, noe de tok godt vare på. 2-0-målet sørget Ulrik Myhre for, etter en gjennombruddspasning fra Kristian Brun Øygarden. Hva som ble sagt i Otta-garderoben i pausen er uvisst, men hjemmelaget hadde ikke tenkt å bruke et kvarter på å komme i gang i andre omgang. Allerede etter 40 sekunder står det 3-0 til Otta, etter at Geir Marius Åvangen fyrer av et langskudd på halvvolley, som går rett i krysset. Deretter tennes et lite håp for Faaberg, da de ved en misforståelse mellom Ottas keeper og forsvar klarer å sette inn et mål.

Sterke hjemme

For Faaberg skulle det bli med det ene målet, men Otta var langt fra ferdig. Også Brun Øygarden vil vise at han har en skuddfot som fungerer fra lengre avstander, og på et frispark fra rundt 40 meter skrur han ballen i mål bak Faaberg-keeperen. Simen Aasheim ville også tegne seg på scoringslisten, og sørger for 5-1, før Myhre avslutter kampen med å sette inn sitt andre mål og Ottas sjette. Otta viser igjen at de er svært sterke på hjemmebane, og lørdag får de muligheten til å vise at de også kan holde på tabelledelsen, dersom de vinner mot gjestene fra Ringebu/Fåvang.